Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων: «Κατάπτυστο το νομοσχέδιο για τις κινητοποιήσεις»

Κοινοποίηση

Το κάλεσμα της ΟΑΣΑ για το συλλαλητήριο της Πέμπτης

«Κατάπτυστο» χαρακτηρίζει το Νομοσχέδιο για τις κινητοποιήσεις η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας (ΟΑΣΑ). Η Ομοσπονδία καλεί μάλιστα σε συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 8, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα της ΟΑΣΑ:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε και συζητείται στη βουλή νομοσχέδιο για τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Πρόκειται για ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο που βάζει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία, που προσπαθεί να βάλει στο γύψο το δικαίωμα στις εργατικές, στις αγροτικές, στις λαϊκές κινητοποιήσεις όπου για αυτό το δικαίωμα χύθηκαν ποταμοί αίματος.

Η φτωχή και μεσαία αγροτιά γνωρίζει από πρώτο χέρι και έχει ζήσει στο πετσί της την κρατική τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά με το στήσιμο των αγροτοδικειων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει όλα αυτά τα μετρά καταστολής μπροστά στην ένταση της αντιλαϊκής πολίτικης που θα φέρει λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή.

Όσοι νόμοι , όσοι κατασταλτικοί μηχανισμοί και αν επιστρατευτούν δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν, να φοβίσουν και να σταματήσουν τους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς, γιατί είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας επιβίωσης κόντρα στους εκμεταλλευτές τους.

Το συνεπές αγροτικό κίνημα πιο μαχητικά σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους και με τα άλλα λαϊκά στρώματα θα αγωνιστεί ώστε αυτός ο νόμος να μείνει στα χαρτιά, να μην νομιμοποιηθεί στις συνειδήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων νομού Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους φτωχούς και μεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου την πέμπτη στης 8 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: