Ολοκληρώθηκε η διημερίδα για τη Βιοτεχνολογία στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

0
256

Με τη συμμετοχή κορυφαίων καθηγητών, αλλά και στελεχών από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ολοκληρώθηκε το συνέδριο με τίτλο «Εφαρμοσμένη Βιοτεχνολογία, Βιοαποδόμηση, και Διαχείριση Περιβάλλοντος: γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ ακαδημίας και βιοτεχνολογίας».

Τη διημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2016, διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Θεσσαλίας.

Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γεώργιος Παπαναστασίου, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους ομιλητές του συνεδρίου στην πόλη και συνεχάρη τους διοργανωτές για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το συνέδριο αν και δεν μπορεί να δώσει όλες τις απαντήσεις γύρω από τη βιοτεχνολογία, είναι σίγουρα ένα βήμα προς την ανταλλαγή γνώσεων και τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ Ακαδημίας και Βιομηχανίας με την παροχή τεχνογνωσίας πέραν της ερευνητικής κοινότητας. Η επένδυση στην εκπαίδευση και την έρευνα είναι απαραίτητη όχι μόνο για τη βελτίωση της γνώσης, αλλά και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.».

Το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 130 σύνεδροι, ενώ 19 ομιλητές από Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία παρουσίασαν πρωτοποριακά και καινοτόμα αποτελέσματα σε θέματα όπως: ομικές τεχνολογίες στη Βιοτεχνολογία, Εφαρμοσμένη Βιοτεχνολογία, Βιοαποδόμηση φυτοφαρμάκων και εφαρμογές, Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυτοφάρμακα και Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυτοπροστασία.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν:

 • Bιοτεχνολογικά προϊόντα που μπορούν άμεσα να χρησιμοποιηθούν από κυβερνητικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις ώστε:
  -να μπορέσουν να αξιοποιήσουν υδροφόρους ορίζοντες μολυσμένουςμε επικίνδυνους ρύπους,
  -να επεξεργάζονται επικίνδυνα απόβλητα με βιολογικά συστήματα, και
  -να απομακρύνονται ρύποι με μηδενική επιβάρυνση προς το περιβάλλον και με μικρό κόστος.
 • Για πρώτη φορά βιοφίλτρα που έχουν την ικανότητα να απομακρύνουν ρύπους όπως H2S, NH3, Fe and Mn από το πόσιμο νερό, να διαχειρίζονται απόβλητα ελαιοτριβείου και τυροκομείου και ταυτόχρονα να απομακρύνουν επικίνδυνες ουσίες.
 • H ανάπτυξη απλών βιολογικών συστημάτων για την επεξεργασία λυμάτων από τη βιομηχανία συσκευασίας φρούτων. Με τον τρόπο αυτό η επεξεργασία των λυμάτων με πολύ υψηλές συγκεντρώσεις σε μυκητοκτόνα μπορεί να πραγματοποιηθεί με:
  -μεγάλη αποτελεσματικότητα, μέχρι και το 99.5% των ρύπων απομακρύνονται,
  -με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον,
  -με μικρό κόστος.
 • H δυνατότητα χρησιμοποίησης βιοαισθητήρων DNA για το χαρακτηρισμό εδαφών που έχουν την ικανότητα αποδόμησης φυτοφαρμάκων και δημιουργεί μια νέα προοπτική στη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ