Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Ολοκλήρωση μελέτης για την ίδρυση Υδατοδρομίου στο Μεσολόγγι

Κοινοποίηση

Στην Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ευαγγελία Τσέλιου παραδόθηκε την Δευτέρα 17/7 η μελέτη για την ίδρυση του Υδατοδρομίου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι ενταγμένη στον ευρύτερο σχεδιασμό του λιμένα (Master Plan). Η ύπαρξη υδατοδρομίου θέτει τις βάσεις για την ιδιωτική χρήση υδροπλάνων από εταιρείες, αλλά και από δημόσιους φορείς, είτε με επένδυση σε υδροπλάνα ή με την μίσθωση υπηρεσιών υδροπλάνων εάν απαιτηθεί.

Η συνεργασία με την κρουαζιέρα, η οποία έχει αποδειχθεί ως σημαντικό στοιχείο, διασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα από τον σχεδιασμό, παρέχοντας όλα τα εχέγγυα για την ασφάλεια των επιβατών και των δύο δραστηριοτήτων.

Η συγκεκριμένη αδειοδότηση μπορεί να λειτουργήσει θετικά σε πολλές κατευθύνσεις, καθόσον αποτελεί μια νέα συγκοινωνιακή υποδομή στην περιοχή, αναβαθμίζει τις ποιοτικές παροχές της Πόλης, βελτιώνει τις κοινωνικές παροχές σε θέματα πολιτικής προστασίας, δημιουργεί νέους κύκλους εργασιών και θέσεις εργασίας και αναδεικνύει τον λιμένα της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, που μπορεί να λειτουργήσει ως κεντρικό σημείο του Ιονίου δικτύου υδροπλάνων, αλλά και σαν συνδετικός συγκοινωνιακός κρίκος του Ιονίου με την βόρεια Πελοπόννησο και την Αττική.

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του, που το αναδεικνύουν είναι:

  • Λειτουργεί στη χερσαία ζώνη λιμένα, δίπλα στις υποδομές της πόλης.
  • Βρίσκεται στο κέντρο περίπου της ηπειρωτικής πλευράς του Ιονίου και μπορεί να εξυπηρετήσει όλους του προορισμούς με οικονομικότερο τρόπο.
  • Υπάρχουν σημεία (χώροι) διαχείμασης και επισκευής των υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή, που ενδείκνυνται επενδυτικά.
  • Το υδάτινο πεδίο (υδατοδιάδρομοι και περιοχή ελιγμών) είναι απόλυτα ασφαλές και δεν εμπλέκεται με άλλες δραστηριότητες του λιμένα.
  • Δεν επηρεάζεται από καιρικές συνθήκες (κυματισμό)
  • Μπορεί να λειτουργήσει συνεργατικά με το χερσαίο οδικό δίκτυο και να αναδείξει την κρουαζιέρα.
  • Ενισχύει τις κοινωνικές παροχές και ειδικά τις δυνατότητες πολιτικής προστασίας.
  • Αναδεικνύει την ομορφιά της ευρύτερης περιοχής, μέσα από την δυνατότητα ιδιωτικών πτήσεων κατόπτευσης, και πολλά άλλα.

Η συγκεκριμένη επένδυση είναι βέβαιο πως θα συντελέσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και θα λειτουργήσει ως θετικός παράγοντας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: