Ο καλύτερος φετινός Παναιτωλικός

Εξαιρετικός ο Παναιτωλικός, εξέθεσε την Κέρκυρα στα πλαίσια της έβδομης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super league και απέδειξε πως μπορεί να βγάλει και ποιότητα και αποτελεσματικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Το ζητούμενο πια είναι να έχει και ανάλογη συνέχεια, όπως και διάρκεια, ώστε να πετύχει κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες σεζόν.

Ανώτερος του αναμενομένου και καλύτερος από κάθε άλλη παρουσία του φέτος σε επίσημα ματς, ο Παναιτωλικός δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον αντίπαλο και παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο «καθάρισε» από νωρίς με την υπόθεση νίκη. Έχοντας την υπεροχή στον χώρο του κέντρου και ποιότητα στο παιχνίδι του, συμπεριφέρθηκε σαν μεγάλη ομάδα επιτυγχάνοντας ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα. Δεν επέτρεψε στην Κέρκυρα να μπει ποτέ στο παιχνίδι, πλην μικρών διαστημάτων δικής του χαλάρωσης και απέδειξε ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής, τουλάχιστον απέναντι σε ομάδες αυτής της δυναμικότητας.

Δεν ήταν μόνο η ποιότητα που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο και οι εμπνεύσεις που έφεραν την αποτελεσματικότητα, αλλά και το πάθος που είχαν στο παιχνίδι τους οι ποδοσφαιριστές. Η διάθεση να δείξουν πράγματα, οδήγησε σε μία αγωνιστική παρουσία που έκανε όσους δεν βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου το περασμένο Σάββατο, μάλλον να το μετανιώσουν. Τα δάκρυα του Ρόσα μετά την επίτευξη του τέταρτου γκολ, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό.

Εκείνος που πραγματικά έκλεψε την παράσταση, ήταν ο πολύ σημαντικός για το παιχνίδι της ομάδας Μάρκος Πάουλο. Ο Βραζιλιάνος φέτος δείχνει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες. Οι περισσότερες λύσεις που υπάρχουν στο χώρο του κέντρου σε σχέση με την περσινή σεζόν, απελευθερώνουν τον ποιοτικό αυτό ποδοσφαιριστή και τον αφήνουν να δείξει ακόμη περισσότερες πτυχές του ταλέντου του. Μάλιστα αρχίζει και γίνεται πιο έντονη στις τάξεις των φιλάθλων η προσδοκία για ενδεχόμενη ανανέωση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή, αφού αποδεικνύεται πολύτιμος για την ομάδα.

Το άλλο πρόσωπο που έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στην εξαιρετική παρουσία της ομάδας, ήταν ο Λεντέσμα που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός. Ο Αργεντινός με τις ασίστ που έδωσε αλλά και τις εμπνεύσεις και τις μπαλιές αυτές που είναι ικανές να «ξεκλειδώσουν» μια άμυνα, έδειξε ότι μπορεί να κάνει αν όλα πάνε καλά τη διαφορά στον φετινό Παναιτωλικό. Μπορεί να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του και παράλληλα να δώσει λύσεις εκεί που άλλοι δυσκολεύονται να το κάνουν.

Δεν υπήρχαν υστερήσαντες σε αυτόν τον Παναιτωλικό και το ενθαρρυντικό είναι ότι φαίνεται πως υπάρχουν πια λύσεις και από τον πάγκο. Κάτι που δεν είχε η περσινή ομάδα και μοιραία περιορίζονταν οι δυνατότητές της. Οι νέοι δείχνουν να «ρολάρουν» με τον καιρό και να προσαρμόζονται σε έναν τρόπο παιχνιδιού πολλά υποσχόμενο. Σε ένα ελκυστικό όσο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο που όλοι θέλουν.

Πλέον έρχεται ένα παιχνίδι με αντίπαλο αντίστοιχης δυναμικής με την Κέρκυρα, αυτή τη φορά εκτός έδρας. Εκείνο που καλείται να αποδείξει ο Παναιτωλικός είναι πως μπορεί και μακριά από το Αγρίνιο να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής, να είναι εξίσου αποτελεσματικός και να στοχεύει κάπου ψηλότερα. Στο κάτω κάτω η διάρκεια στις καλές εμφανίσεις, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από ότι έχει καταφέρει μέχρι τώρα.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος