Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Συνέδριο ΑμεΑ της ΕΕ

Κοινοποίηση

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να συμμετάσχει σε Συνέδριο που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF).

Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είχε ως κεντρικό θέμα την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών και νέων με αναπηρία ως παράγοντα για την συμμετοχή τους στην κοινωνία. Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου ανακοινώθηκαν οι νικητές του βραβείου για την Προσβάσιμη Ευρωπαϊκή πόλη του 2016, βραβείο το οποίο φέτος απονεμήθηκε στην πόλη του Μιλάνου.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο κ. Χαροκόπος είχε συνάντηση με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κινητικότητα της Εργασίας, Marianne Thyssen, καθώς και τον Σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Μιλάνου, Pierfrancesco Majorino που παρέλαβε το βραβείο Προσβάσιμης Πόλης.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: