ΟΑΕΔ: Τα επιδόματα ανεργίας που παρατείνονται για δύο μήνες – Πότε πληρώνονται

Συνεχίζεται η στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού καθώς και των ανέργων

Παρατείνονται για δύο μήνες όσα επιδόματα ανεργίας έληξαν τον Ιανουάριο του 2021 και λήγουν τον Φεβρουάριο του 2021, καθώς και τα προγράμματα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο στήριξης όσων πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού. Όπως είχε αναφέρει και προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, η κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού καθώς και των ανέργων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέτρα για τη στήριξη των ανέργων που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, περιλαμβάνουν τα εξής:

-Παράταση κατά δύο μήνες των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο και αυτών που θα λήξουν τον Φεβρουάριο.
-Συνέχιση του προγράμματος για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας με κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες και επιπλέον επιδότηση 200 ευρώ σε περίπτωση πρόσληψης μακροχρόνια ανέργου.
-Εφαρμογή σειράς προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μισθού και κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών.

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Δεκεμβρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου 2021.

Παράλληλα, μέχρι τέλος Μαρτίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Ιανουαρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου 2021.

Μέχρι τέλος Απριλίου οι άνεργοι θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους θα λήξει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας εντός του Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος