Νέες διακρίσεις και μετάλλια για τον Αγρινιώτη Νίκο Σταμούλη

Δύο μετάλλια για τον αθλητή της ΓΕΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 5000 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στους εφήβους, το Σαββατοκύριακο 1-2 Αυγούστου, ο Νίκος Σταμούλης πήρε μέρος και διακρίθηκε στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του Ελληνικού στίβου για φέτος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και Νέων, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με τη συμμετοχή των καλύτερων Ελλήνων δρομέων.

Ο αθλητής της ΓΕΑ, το Σάββατο 8 Αυγούστου, έτρεξε στην κούρσα των 1500 μ. πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ με επίδοση 3’55” τερματίζοντας στην 4η θέση στους Άνδρες και στην 3η θέση στην κατηγορία των Νέων Ανδρών (χάλκινο μετάλλιο). Στο ίδιο αγώνισμα, πήρε μέρος και ο Αγρινιώτης Θοδωρής Αρωνιάδας, που κατέλαβε την 7η θέση στην κατηγορία των Ανδρών και την 6η θέση στην κατηγορία των Νέων Ανδρών.

Μετάλλιο και την Κυριακή

Ο Νίκος Σταμούλης ξεπέρασε τον εαυτό του και την Κυριακή 9 Αυγούστου. Μετά το χάλκινο μετάλλιο του Σαββάτου, ο νεαρός αθλητής πήρε ακόμη ένα χάλκινο στους Νέους Άνδρες, στην κούρσα των 5.000 μ., πραγματοποιώντας ατομικό ρεκόρ με 15’01”.

Στο ίδιο αγώνισμα, αλλά στους Άνδρες, ο Κώστας Σταμούλης τερμάτισε στην 4η θέση πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ με 14’28”. Στο αγώνισμα συμμετείχαν σημαντικοί Έλληνες δρομείς, τέσσερις εκ των οποίων, μετά από πολλά χρόνια, κατέβασαν τους χρόνους κάτω από τα 14’30”.

Σημειώνεται ότι και οι δύο αθλητές γυμνάζονται με τον προπονητή Μπάμπη Ποσονίδη και ανήκουν στη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος