Μήνυμα ενότητας και… Ευρώπης από Πρόεδρο, προπονητή και κόσμο

Ως πάγιο στόχο την πρώτη εξάδα για την επόμενη τριετία έθεσαν από κοινού ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Μάκης Μπελεβώνης και ο προπονητής των “καναρινιών” Λουίς Κάστρο. “Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ο Παναιτωλικός κάποια στιγμή θα είναι στην πρώτη εξάδα” είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η ΠΑΕ το απόγευμα της Δευτέρας (15/7) με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας.

Μετά τη συνέντευξη ακολούθησε η επίσημη “πρώτη” προπόνηση, η οποία έγινε υπό την παρουσία περίπου 2.000 ατόμων. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναιτωλικού έδωσαν δυναμικό “παρών” στέλνοντας μήνυμα ενότητας και… Ευρώπης, αφού φρόντισαν με τη σειρά τους να πουν ότι θέλουν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα στην Ευρώπη.

Η συνέντευξη Τύπου

Τον λόγο αρχικά πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ Χρήστος Στούμπος, ο οποίος είπε: “Ο Λουίς Κάστρο και οι συνεργάτες του ήρθαν στο Αγρίνιο για να υποστηρίξουν ένα τριετές γενικότερο πλάνο αναβάθμισης του Συλλόγου. Έχει ξεκινήσει μια γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης του γηπέδου και της ομάδας. Ευελπιστούμε να συνοδευτεί από αναβάθμιση και του αγωνιστικού επιπέδου.”

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Μάκης Μπελεβώνης, ο οποίος έθεσε ψηλά τον στόχο για την επόμενη τριετία: “Κάναμε πολλές αλλαγές και είμαστε επιφυλακτικοί, αλλά δεν φοβόμαστε να κάνουμε μια σύνθεση νέων παιδιών και πιστεύουμε ότι εντός τριετίας θα πετύχουμε στόχους που είναι όνειρο για εμάς, τους φιλάθλους και όλους στο Αγρίνιο. Πάγιος στόχος για εμάς τα επόμενα τρία χρόνια είναι η πρώτη εξάδα. Ξέρουμε τις δυσκολίες, αλλά θεωρούμε ότι θα γίνει σοβαρή δουλειά. Έχουμε εμπιστοσύνη στο τεχνικό επιτελείο. Προσπαθούμε οι επιλογές μας να εξυπηρετούν αυτή την κατεύθυνση.

Θα ρίξουμε το ανάλογο βάρος και στο Κύπελλο, θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε μαζί μας τον κόσμο για να πετύχουμε όλα όσα θέλουμε. Οι στόχοι βέβαια δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς…”

Για γήπεδο, ακαδημίες κ.λπ.

Είπε επίσης: “Θέλουμε σιγά σιγά να δούμε το ποδόσφαιρο που μας αρέσει να βλέπουμε. Θέλουμε όλα τα νέα παιδιά να τα κάνουμε να νιώσουν όπως στο σπίτι τους και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας με το πλάνο τριετίας που έχουμε βάλει.

Οραματιζόμαστε μία γενικότερη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα με αναβάθμιση στο γήπεδο και στο προπονητικό κέντρο, αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά το γήπεδο, τα έργα προχωρούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Θέλουμε εντός του 2019 να γίνει η δημοπράτηση και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα, ίσως και στις αρχές του 2020. Θα «πιέσουμε» και τους ιθύνοντες στον Δήμο να βελτιωθεί ο περίγυρος του γηπέδου, ενώ θα γίνει διαγωνισμός με το ΤΕΕ να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση της περιοχής του γηπέδου. Πριν τις εκλογές μάλιστα δώσαμε σε όλους τους υποψήφιους το πλάνο μας για τα έργα στον περίγυρο. Στο επίκεντρο θα τεθεί και το πάρκινγκ, είναι προαπαιτούμενο για την βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου, με βασικό στόχο να φτιάξουμε ένα πλήρως εξοπλισμένο Ευρωπαϊκό γήπεδο. Το πάρκινγκ θα βοηθήσει όχι μόνο την πόλη και τους κατοίκους της, αλλά και τους επισκέπτες.

Το πλάνο μας είναι τριετές και μέσα σε αυτά τα χρόνια θέλουμε να ολοκληρωθούν όλα αυτά τα έργα και οι κινήσεις μας σε όλα τα επίπεδα.

Έχουμε στόχο να παίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο «δικά μας παιδιά». Στο πλαίσιο αυτό έγινε η συνεργασία με τις Ελπίδες (μια από τις μεγαλύτερες και πιο πολυάριθμες σε αθλητές ακαδημίες της χώρας) και θέλουμε να κάνουμε την αναβάθμιση των ακαδημιών μας τόσο σε πρόσωπα όσο και σε εγκαταστάσεις.

Είμαστε στην αναμονή για τη νέα φανέλα. Η παρουσίαση θα γίνει μέσα στην πόλη, σε μια μεικτή εκδήλωση με σκοπό να συγκεντρωθούν οι φίλαθλοι και να το ευχαριστηθούμε όλοι μαζί.”

Για τα εισιτήρια και την οικονομική αυτονομία της ΠΑΕ

Μιλώντας για τα οικονομικά της ομάδας, ο κ. Μπελεβώνης τόνισε: “Είμαστε χαμηλά στα εισιτήρια. Πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα να αυξήσουμε τις πωλήσεις εισιτηρίων, διαρκείας και απλών. Έχουμε από τα πιο φθηνά εισιτήρια διαρκείας στην κατηγορία και θέλουμε να γεμίσουμε το γήπεδο με κόσμο. Θέλουμε από τον κόσμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Ετοιμάζουμε την ομάδα για τη μετά Κωστούλα εποχή, για να μην είναι απαραίτητο ο επόμενος μεγαλομέτοχος να βάζει την ίδια διάθεση και τους ίδιους οικονομικούς πόρους. Θέλουμε να βγάζουμε παίκτες που να είναι πιο έτοιμοι να αγωνιστούν στην αντρική ομάδα.

Εισιτήρια χορηγίες και τηλεοπτικά. Αυτοί είναι οι οικονομικοί πόροι μιας ομάδας. Και πρέπει να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε από τα χαμηλότερα συμβόλαια και γι’ αυτό επιθυμούμε ακόμη – ακόμη να πουλάμε παίκτες κάθε χρόνο για να βγάλουμε τα απαραίτητα έξοδα της ομάδας. Αυτός είναι βασικός στόχος για εμάς και γι’ αυτό ρίχνουμε τόσο βάρος στις ακαδημίες μας.

Σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά, επιθυμούμε κεντρική διαχείριση με πιο σωστό και δίκαιο καταμερισμό των χρημάτων”.

Για τις μεταγραφές

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού είπε: “Ψάχνουμε παίκτες να ταιριάζουν στο πλάνο μας. Ακόμη και από τη Μπενφίκα θα παίρνουμε παίκτες που θέλουμε εμείς. Είναι μια ειλικρινής επικοινωνία. Μας έχουν βοηθήσει σε πολλά πράγματα ήδη και σε πολλά επίπεδα. Έχουν διάθεση να μας βοηθήσουν και ειδικά στο κομμάτι των υποδομών μας στηρίζουν αρκετά. Θέλουμε να κάνουμε ποιοτικές επιλογές και φθηνότερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι δηλώσεις του Κάστρο

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο νέος προπονητής των “καναρινιών” Λουίς Κάστρο ευχαρίστησε την διοίκηση για την ευκαιρία να δουλέψει στον Παναιτωλικό.

Είπε αναλυτικά:

“Μου αρέσει ότι η διοίκηση έχει στόχο την επένδυση στα νιάτα και το μέλλον. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε μέσω σοβαρής δουλειάς. Η ομάδα αλλάζει φέτος την φιλοσοφία της και πρέπει να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Είτε νέος παίκτης είτε παλιός, πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να μεταδώσουμε όσα θέλουμε στους παίκτες μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Για τις επιλογές που έγιναν σε παίκτες είτε για μεταγραφές είτε για αποχωρήσεις, βάλαμε έναν τρόπο αξιολόγησης και υπολογισμού της φιλοσοφίας τους και με αυτόν κινηθήκαμε.

Δεν θα πω βέβαια ποτέ ότι το ρόστερ είναι κλεισμένο, γιατί μπορεί τελευταία στιγμή να βρεθεί μια καλή επιλογή παίκτη και να κινηθούμε για την απόκτηση του. Πάραυτα στοχεύουμε σε τρεις ακόμη μεταγραφές.

Οι συνεργάτες του Κάστρο

Τόσο ο στόχος της εξάδας όσο και ο στόχος της ανάδειξης ταλέντων είναι εξίσου σημαντικά. Θα κριθεί η ετοιμότητα του κάθε παίκτη και θ’ αξιολογηθεί για το αν είναι ικανός να παίζει. Πιστεύω ότι και οι παίκτες που θ’ αγωνίζονται θα επιθυμούν την εξάδα, γι’ αυτό θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε και τους δυο στόχους.

Η ομάδα ΠΡΕΠΕΙ να είναι έτοιμη στην πρεμιέρα και να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Πιστεύω ότι θα γινόμαστε καλύτεροι με τον καιρό. Θεωρώ δε ότι στα επόμενα τρία χρόνια ο Παναιτωλικός θα μπορέσει να τερματίσει στην πρώτη εξάδα.

Σε όλο τον κόσμο αν δεν πάνε καλά τα πράγματα την πληρώνει πάντα ο προπονητής. Πιστεύω στο πρότζεκτ αυτό που έχει η ομάδα και ήθελα να είμαι μέλος του. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε. Γνωρίζω τις απαιτήσεις κι έχω ακριβώς τις ίδιες με τον κόσμο. Γι αυτό επέλεξα να έρθω εδώ και όχι να καθίσω στην προηγούμενη ομάδα μου και την Πορτογαλία. Επέλεξα να μην μείνω κοντά στην οικογένεια μου, κοντά στη γυναίκα και τα παιδιά μου γιατί πιστεύω στο πλάνο που έχουμε βάλει.

Υπόσχομαι επιθετικό ποδόσφαιρο, αυτό υπόσχομαι και θα το δείτε.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ