Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Σπύρος Μολώνης: «Να ονομαστεί Μανώλης Γλέζος μια πλατεία στο Αγρίνιο, ως φόρος τιμής»

Κοινοποίηση

Η πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου

Πρόταση να ονομαστεί Μανώλης Γλέζος μια πλατεία στο Αγρίνιο κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου με την ‘Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία’ Σπυρίδων Μολώνης.

«Δε μπορεί το Αγρίνιο, η δημοκρατική αυτή πόλη, να μην τιμήσει τον μεγάλο αγωνιστή Μανώλη Γλέζο (1922-2020)» σημειώνει αρχικά ο κ. Μολώνης και υπογραμμίζει: «Δε γίνεται να μην υπάρχει στο Αγρίνιο το όνομα του, σε μια πλατεία (υπάρχει δρόμος που έχει ονομαστεί Μανώλης Γλέζος), αλλά το μέγεθος της προσφοράς του θα πρέπει να στέκεται απέναντι σε κάτι αντάξιο».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος τονίζει ότι ο Μανώλης Γλέζος ήταν και είναι ένα σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης και της σύγχρονης ιστορίας μας, ενώ υπηρέτησε μέχρι τέλους ασυμβίβαστες έννοιες: Όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και η κοινωνική δικαιοσύνη.

«Είναι καθήκον μας», λέει, «απέναντι στις νεότερες και στις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων, να γνωρίζουν. Προτείνω να ονομαστεί Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας η πλατεία η οποία είναι υπό κατασκευή στη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου (επί της Εθνικής Αντίστασεως – Μαραθώνος – Μακρυγιάννη)».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: