Μνημόνιο συνεργασίας για τις διελεύσεις των οχημάτων τοπικών δομών ΑμεΑ από τη Γέφυρα

Πρόκειται για τους Συλλόγους «Αλκυόνη», «Παναγία Ελεούσα» και «Ηλιαχτίδα»

Πρωτοβουλία για την καταγραφή των αναγκών διέλευσης τριών ενδιαφερομένων τοπικών Συλλόγων ΑμεΑ ανέλαβε η ΓΕΦΥΡΑ, ανταποκρινόμενη στο αίτημα που έθεσε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑΜΕΑ). Πρόκειται για τους Συλλόγους «Αλκυόνη», «Παναγία Ελεούσα» και «Ηλιαχτίδα», με τη Γέφυρα να προτίθεται να επωμισθεί το σχετικό κόστος.

Το πρώτο σχετικό μνημόνιο υπεγράφη την 30η Μαΐου 2023 μεταξύ της ΓΕΦΥΡΑ και του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» στο κτήριο του Συλλόγου στη Ναύπακτο, απ’ τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΕΦΥΡΑ Πάνο Λούκα και την Πρόεδρο της Αλκυόνης Βασιλική Παναγοπούλου. Οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν τη συμπόρευσή τους από τα χρόνια της κατασκευής της Γέφυρας, αλλά και μέσω της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης – Κωστής Στεφανόπουλος», που έχει ιδρύσει η εταιρεία από κοινού με δεκάδες φορείς ΑμεΑ από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΜΕΑ Αντώνης Χαροκόπος δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι η διοίκηση της Γέφυρας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Ομοσπονδίας σχετικά με τις διελεύσεις των αναπηρικών οχημάτων που ανήκουν στις τοπικές δομές Ατόμων με Αναπηρία. Το πρώτο βήμα έγινε την Τρίτη στη Ναύπακτο, όπου υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Σύλλογο ΑμεΑ «Αλκυόνη», μία από τις πιο σημαντικές δομές της Δυτικής Ελλάδας, στηρίζοντας το έργο και τις πολύτιμες υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν. Η Ομοσπονδία βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους φορείς- μέλη της, με πρωτοβουλίες που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους».

Η Αντιπρόεδρος της ΠΟΜΑΜΕΑ και Πρόεδρος της «Αλκυόνης» Βασιλική Παναγοπούλου τόνισε ότι η ΓΕΦΥΡΑ και γενικότερα ο Όμιλος VINCI έχουν επανειλημμένως σταθεί αρωγοί στο έργο της Δομής.

Εκ μέρους της παραχωρησιούχου εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Πάνος Λούκας δήλωσε: «Ως εταιρεία της VINCI Highways, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και να συμβάλλουμε στο μέτρο που μας αναλογεί στην ενδυνάμωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, έτσι όπως ένας παραχωρησιούχος μπορεί να συνδράμει, στοχεύοντας μεν στην απρόσκοπτη λειτουργία του έργου, την τακτική και επισταμένη συντήρησή του, αλλά και στις υπηρεσίες προς τους χρήστες, με ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των δομών της περιοχής που παράγουν κοινωνικό έργο».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος