Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Μνημόνιο για τις πρακτικές της «Έξυπνης Πόλης» υπογράφει η Περιφέρεια

Κοινοποίηση

Μνημόνιο συναντίληψης Περιφέρειας και τοπικών φορέων

Στην υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης με τους Δήμους, τα Τεχνικά και Εμπορικά Επιμελητήρια και άλλους φορείς προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Το Μνημόνιο, το οποίο στάλθηκε για υπογραφή από οποιονδήποτε φορέα το επιθυμεί, αποσκοπεί στη συνεργασία της Περιφέρειας και των τοπικών φορέων για την προαγωγή πολιτικών που βελτιώνουν το οικοσύστημα και τις ικανότητες καινοτομίας, εφαρμόζοντας πρακτικές της «Έξυπνης Πόλης», με στόχο τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, την αποτελεσματικότερη χρήση πόρων και το μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, όπου μπορούν να επιτευχθούν μέσω της δημιουργία υποδομών και την ψηφιοποίηση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρέχει από εδώ και στο εξής, σε οποιονδήποτε φορέα επιθυμεί:

– Τη διάχυση της ενημέρωσης και της πληροφορίας που έχει συλλεχθεί από διάφορες δράσεις για τις Έξυπνες Πόλεις (ESMARTCITY).
– Προτάσεις πολιτικών για τη βελτίωση τοπικών και περιφερειακών δράσεων που έχουν συγκεντρωθεί από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
– Τη σχετική τεχνογνωσία και εμπειρία για δράσεις προώθησης ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων, αποδοτικού αστικού φωτισμού, βελτίωσης δικτύων μεταφορών, όπως και αναβάθμισης υπηρεσιών ύδρευσης και διαχείρισης αποβλήτων.

«Κοινή μας προσπάθεια είναι, να προκύψει μία νέα πραγματικότητα για τις τοπικές κοινωνίες, με μείωση των ρυπογόνων εκπομπών, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και νέων και πράσινων επιχειρήσεων» δήλωσε ο κ. Δημητρογιάννης.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: