Με προοπτική για το μέλλον

Η έλευση του Νέου χρόνου βρίσκει τον Παναιτωλικό στην προσπάθεια να βρει τον καλό του εαυτό και να σιγουρέψει την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία. Ήδη δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο, όμως χρειάζονται να γίνουν πάρα πολλά ώστε να αποκτήσει διάρκεια στην απόδοσή του και σιγουριά. Πέρα όμως από το άμεσο και το προφανές, υπάρχει η ανάγκη της δημιουργίας συνθηκών τέτοιων που θα αφορούν ένα καλύτερο και πιο ευοίωνο μέλλον.

Καλό ποδαρικό στο 2016 έκανε η ομάδα του Αγρινίου, όχι βέβαια ως αποτέλεσμα στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά ως εμφάνιση, αφού έδειξε ποιότητα κοντράροντας τον αντίπαλό του στα ίσια, με αποτέλεσμα να αδικείται σαφώς τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από το τελικό σκορ. Πρόσφερε θέαμα και ουσία ενώ παράλληλα έδειξε και αδυναμίες στις οποίες θα πρέπει να επικεντρώνεται η προσοχή. Με λίγα λόγια επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά πως βρίσκεται σε καλό δρόμο στην προσπάθεια εξασφάλισης της παραμονής και πως βάσει δυνατοτήτων αδικείται από την βαθμολογική θέση που κατέχει.

Ασφαλώς το ζητούμενο που μπαίνει σε άμεση προτεραιότητα, είναι η ενίσχυση του ρόστερ που θα φέρει βελτίωση κυρίως στο αμυντικό κομμάτι όσο και οργανωτικά, κάτι που έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη. Μία ενίσχυση που αναμένεται να βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στην επίτευξη του στόχου, όμως θα πρέπει να έχει και προοπτική σε βάθος χρόνου. Εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί και φυσικά δεν αφορά μόνο την παρούσα φάση και συγκυρία.

Πρέπει πέρα από την άμεση προτεραιότητα που είναι φυσικά η παραμονή, όποιες κινήσεις γίνονται να μπορούν να παίξουν ρόλο και στην επόμενη μέρα. Σαφώς και στην παρούσα μεταγραφική περίοδο ο βαθμός δυσκολίας σε αυτού του είδους τις επιλογές μπορεί να είναι μεγαλύτερος, αυτό πάλι δεν σημαίνει πως θα πρέπει να παραβλέπετε η μελλοντική προοπτική. Ο Παναιτωλικός πρέπει να «χτίσει» σε αυτόν τον τομέα ώστε να μην παρατηρηθεί τουλάχιστον στον βαθμό που έχει γίνει μέχρι τώρα, το φαινόμενο να φτιάχνει κάθε σεζόν καινούργιο κορμό. Αυτό του έχει κοστίσει πολύ στην καθιέρωσή του στα επίπεδα που θέλει, κάτι που παράλληλα σημαίνει και κόστος οικονομικό αλλά και χαμένο χρόνο.

Οπωσδήποτε θα έχει «απώλειες» με την έννοια ότι στη διάρκεια βασικά του στελέχη θα πρέπει αναπόφευκτα να φύγουν για άλλους προορισμούς. Αν όμως όλα γίνονται βάσει σχεδίου και υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη των κενών, είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο να είναι θεμιτό αν και το τίμημα είναι ικανοποιητικό. Αρκεί να υπάρχει πλάνο και επενδυτικός προσανατολισμός. Σίγουρα ρόλο σε όλα αυτά μπορούν να παίξουν και οι προσθήκες από τις υποδομές, αρκεί να υπάρχει η ανάλογη προσοχή και συνεργασία. Ο Γιάννης Μαντζουράκης δείχνει να το αντιλαμβάνεται αυτό και να έχει θετική προδιάθεση για τέτοιου είδους λύσεις.

Όπως και νά’χει ό,τι σχεδιάζεται και γίνεται στον Παναιτωλικό, θα πρέπει να έχει προοπτική και για το μέλλον.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος