Με μετάλλια και ελπίδες για το μέλλον ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η ομάδα στίβου της ΓΕΑ

Ολοκληρώθηκε η φετινή αγωνιστική περίοδος για τους αθλητές της ΓΕΑ

Με τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών και Γυναικών, που έγινε στην Πάτρα στις 8 και 9 Αυγούστου, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για φέτος η ομάδα στίβου της ΓΕΑ. Παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, οι αθλητές της ΓΕΑ κατάφεραν να διακριθούν σε Πανελλήνια και Διασυλλογικά Πρωταθλήματα, να κερδίσουν μετάλλια, να πετύχουν ατομικά ρεκόρ και να… μοιράσουν υποσχέσεις για το μέλλον.

Κορυφαίος αθλητής αναμφισβήτητα είναι ο Νίκος Σταμούλης, ο οποίος σε μια πολύ δύσκολη χρονιά (μαθητής της Γ΄ Λυκείου) κατάφερε να κατακτήσει πέντε μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και να βελτιώσει τους χρόνους του (1ος στα 5.000μ. των Εφήβων, 2ος στα 3.000μ. των Εφήβων, 2ος στα 6.000μ. στον Ανώμαλο Δρόμο, 2ος στα 5.000μ. των Νέων Ανδρών και 3ος στα 1.500μ. των Νέων Ανδρών).

Ο Κώστας Σταμούλης είχε κι αυτός μία πετυχημένη χρονιά αν και οι συνθήκες προπόνησης ήταν αρκετά δύσκολες, κατάφερε όμως να έρθει 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. και τέταρτος στα 5.000μ. κάνοντας ατομικό ρεκόρ.

Ο Κώστας Καπούλας, μαθητής της Γ΄ Λυκείου, πέτυχε μέσα από πολλές δυσκολίες να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Εντυπωσιακές ήταν οι παρουσίες των μικρότερων αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16, όπου εκτός των επιδόσεών τους, έβαλαν σοβαρή παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια. Η Χριστίνα Σκεπετάρη 1η στα 1.200μ., η Χαριτίνη Καραχρήστου 1η στα 3.000μ., ο Αδαμάντιος Δρόσος 1ος στα 3.000μ., η Βασιλική Καντερέ 3η στα 80μ., η ομάδα 3×1.200 κοριτσιών και η ομάδα 3×1.200 αγοριών κατέκτησαν την 1η και 3η θέση αντίστοιχα μαζί με αρκετά άλλα παιδιά που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΑ συγχαίρει τους αθλητές της για την προσπάθεια και τις επιτυχίες τους, και βέβαια τους προπονητές του συλλόγου Χαράλαμπο Ποσονίδη και Γεράσιμο Παλιογιώργο. «Ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλα παιδιά τον δρόμο του αθλητισμού έχοντας τις κατάλληλες συνθήκες στους αθλητικούς χώρους, που θα τους επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή προετοιμασία τους» σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΓΕΑ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος