Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Κορωνοϊός – Μαγιορκίνης: «Μείωση θετικότητας στο 50%»

Κοινοποίηση

Τι ανέφερε ο επιδημιολόγος κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα

Για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μίλησε ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση, όπου τόνισε ότι «πρέπει να τηρούμε τα μέτρα για να λήξει το lockdown». Όπως είπε ο καθηγητής, «υπάρχουν ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων στην Ελλάδα». Στην Αττική είχαμε 252 διαγνώσεις και στη Θεσσαλονίκη 300 διαγνώσεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης παρατηρείται μείωση της θετικότητας περίπου στο 50%, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το φορτίο παραμένει, ωστόσο, εξαιρετικά βαρύ στη Βόρεια Ελλάδα. «Η κατάσταση περιμένει εξαιρετικά σοβαρή και η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για την έξοδο από το lockdown, όποτε γίνει αυτό», τόνισε.

Όσον αφορά τα ηλικιακά χαρακτηριστικά, οι 40-65 και οι άνω των 65 παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επίπτωση. Γεγονός που θα συνεχίσει να πιέζει το σύστημα υγείας.

Ο επιδημιολόγος επεσήμανε ότι «η εξάπλωση του ιού στη χώρα μας είναι ευρύτατη. Σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεται κάποιος στην Ελλάδα θα πρέπει να τηρεί τα μέτρα».

Για τις εξελίξεις στο πεδίο των εμβολίων, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα της ενδιάμεσης ανάλυσης που δείχνουν αποτελεσματικότητα που φτάνει έως και 90%. Η ανάλυση, επίσης, έδειξε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες σε 24.000 εθελοντές που έλαβαν τη δόση του εμβολίου.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασία κανονικού ψυγείου (2-8 βαθμούς Κελσίου).

Πηγή: skai.gr

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: