Το ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Από την Τετάρτη 18 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, με εξαίρεση τα φαρμακεία, τα super market, τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης, τα πρατήρια υγρών καυσίμων και τις τράπεζες.

Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/3) η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη λόγω κορωνοϊού.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι ΔΕΝ θα γίνει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας. «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Πελώνη και σημείωσε ότι «ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο οι ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για τέλεση απαραίτητων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο».

Σε καραντίνα όσοι έρχονται στην Ελλάδα

Αποφασίστηκε επίσης ο υποχρεωτικός κατ’ οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα.

«Παγώνουν» οι δόσεις δανείων και οι οφειλές προς εφορία και ΕΦΚΑ

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, «παγώνουν» οι δόσεις δανείων και οι οφειλές προς εφορία και ΕΦΚΑ.

Σε προσωρινή αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν ή θα κλείσουν με κρατική εντολή, αλλά και για όσες έχουν μείωση τζίρου, αλλά και για δανειολήπτες που πλήττονται από την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού προχωρά η κυβέρνηση.

Επίσης θα θεσπιστεί οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων με καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού και επιδόματα, καθώς και αναστολή πληρωμής υποχρεώσεων προς εφορία, ΕΦΚΑ και δόσεων ρυθμίσεων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή.

Αυτά περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το έκτακτο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης.

Μηχανισμός έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

Επίσης, με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία υπογράφεται από τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθιερώνεται -σύμφωνα με το cnn.gr- ο μηχανισμός καταβολής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε όλους τους μισθωτούς, οι οποίοι μένουν χωρίς εισόδημα λόγω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται.

Το ποσό που θα εισπράξουν θ’ ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες, ενώ σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα το επίδομα θ’ αφορά 390.000 εργαζομένους σε 92.000 επιχειρήσεις και το ακριβές ποσό της οικονομικής ενίσχυσης θα αποφασιστεί μετά το σημερινό Eurogroup.

Το επίδομα δεν θα εισπράξουν όσοι βρίσκονται σε κανονική άδεια ή όσοι εργάζονται μέσω τηλεργασίας, ενώ έτσι όπως έχει διατυπωθεί η διάταξη δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων στις οποίες μπαίνει «λουκέτο» με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ