«Κατοικώ με Υγεία» – Δράσεις ολοκληρωμένης υποστήριξης φροντίδας για ωφελούμενους ΤΕΒΑ

Τι περιλαμβάνουν οι δράσεις που θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μία σειρά νέων δράσεων ολοκληρωμένης υποστήριξης και συμβουλευτικής φροντίδας των ωφελούμενων ΤΕΒΑ ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο «Κατοικώ με Υγεία». Σε συνεργασία με κατάλληλους εξειδικευμένους επιστήμονες, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω θεματικών παρεμβάσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης κατ΄οίκον ή και στην κοινότητα. Θα περιλαμβάνουν ψυχολογική εκτίμηση και συμβουλευτική υποστήριξη, διαχείριση άγχους, εντοπισμό γνωσιακών δεξιοτήτων ή ελλειμάτων, συμβουλευτική για ασκήσεις διατήρησης διαύγειας, συμβουλευτική οικογένειας και παραπομπή σε ειδικές υπηρεσίες για διαχείριση παιδιών /ενηλίκων ΑμεΑ, καθώς και συμβουλευτική φροντίδας για άτομα τρίτης ηλικίας και άτυπων φροντιστών αυτών.

Επιπλέον θα προσφέρεται ενημέρωση για πρώτες βοήθειες και βασικές πράξεις φροντίδας και αυτοφροντίδας, συμβουλευτική ενίσχυσης της λειτουργικότητας και αποφυγής πτώσεων και τραυματισμών, καθώς και ενίσχυση δεξιοτήτων για την υγιεινή και ασφάλεια στην κατοικία κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι – ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ των ΚΣ Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο: 2611100230, 9:00-14:00, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected].

Η δράση «Κατοικώ με Υγεία» υλοποιείται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος