Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Κατασκευή οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Κατάκολο

Κοινοποίηση

Ένα οδικό έργο με μεγάλη αναπτυξιακή διάσταση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών, την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, για το έργο «Κατασκευή οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Κατάκολο», με τη συμμετοχή 8 εταιρικών σχημάτων, ενώ τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται το άνοιγμα των προσφορών.

Το έργο εντάσσεται στην στρατηγική της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Πύργου – Κατάκολου – Αρχαίας Ολυμπίας, έχει προϋπολογισμό 11.904.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020.

“Η υλοποίηση της ολοκληρωμένης οραματικής προσέγγισης για το Κατάκολο μπαίνει, με σταθερά βήματα, σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για ένα οδικό έργο με μεγάλη αναπτυξιακή διάσταση”, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

“Υλοποιούμε τα έργα μας με σχέδιο, μεθοδικά και προσπαθούμε να μην χάνουμε ούτε μία ημέρα”, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Το συγκεκριμένο έργο, μήκους 3,305 μέτρων, έχει στόχο την απ’ ευθείας σύνδεση του λιμανιού του Κατάκολου με την Εθνική οδό και τον βορειοδυτικό άξονα. Τα έργα που υλοποιήθηκαν και αυτά που ξεκινούν στο λιμάνι Κατάκολου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του τουρισμού και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος προς τη Δυτική Ελλάδα και κυρίως την Ηλεία. Η υλοποίηση αυτού του έργου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: