Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στην απεργία της Τετάρτης

Κοινοποίηση

Καλεί σε μαζικό “παρών” η ομοσπονδία

Ανακοίνωση-κάλεσμα για την απεργία της Τετάρτης 30 Μαΐου εξέδωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας (Ο.Α.Σ.Α.). Η Ομοσπονδία καλεί εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους ενάντια στην πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση και ζητά μαζικό “παρών” στην συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας στο Αγρίνιο, στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Αγρότες – κτηνοτρόφοι

Πάρτε μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Μάη, στην κεντρική πλατεία του Αγρινιου στις 10 το πρωϊ. Για να παλέψουμε μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών ενάντια την πολιτική που αρπάζει από όλους εμάς τα αποτελέσματα του μόχθου μας και τα προσφέρει πεσκέσι στο μεγάλο κεφάλαιο, στους μεγαλοβιομήχανους και τους μεγαλέμπορους, στους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες,  για να αυξάνουν τα κέρδη τους.  

Από δω, μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε να αγωνιστούμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ που μας καταστρέφουν.

Να βροντοφωνάξουμε, όλοι μαζί,  κατά της πολιτικής  που επιβάλλει εξευτελιστικούς μισθούς και πενιχρές συντάξεις στους εργαζόμενους, βαριά φορολογία και ασφαλιστική ληστεία στους μικρομεσαίους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, μεγάλη ακρίβεια στις δημόσιες υπηρεσίες και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης σε όλα τα λαϊκά στρώματα.

Μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε να διεκδικήσουμε τα αιτήματα που αφορούν στη δικιά μας επιβίωση, αλλά και στη διαβίωση του λαού μας.

Να απαιτήσουμε: Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θ’ αφήνουν ένα κέρδος το οποίο θα μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την αγροτοκτηνοτροφική απασχόληση – μείωση του κόστους παραγωγής, με φτηνά αγροτικά μέσα και εφόδια και την κατάργηση όλων των χαρατσιών που επιβάλλονται στους παραγωγούς – δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ  για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο  από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες.

Έτσι θα μπορέσουμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και υγιεινά προϊόντα για την κάλυψη των λαϊκών  αναγκών.

Αγρότες – κτηνοτρόφοι,

Συνεχίζουμε τον πολύχρονο και σκληρό αγώνα μας ενάντια την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών – καπιταλιστών, οδηγώντας μας στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους, προετοιμαζόμαστε για το Πανελλαδικό 10ήμερο Αγωνιστικής Δράσης στα τέλη Ιούνη – αρχές Ιούλη.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία όπου καλεί το εργατικό κέντρο Αγρινίου στις 10 το πρωί.

Όλοι στις πολύμορφες αγωνιστικές  κινητοποιήσεις στο πλαίσιο του πανελλαδικού αγωνιστικού 10ήμερου.

Συνεχίζουμε  – θα νικήσουμε!».”

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: