Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Κακή παρένθεση σε… σωστό χρόνο!

Κοινοποίηση

xavos

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα λοιπόν για τον Παναιτωλικό και δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική που ο Τίτορμος παρουσιάζεται τόσο κακός. Ο Μάκης Χάβος και οι ποδοσφαιριστές του επηρεάστηκαν αρνητικά από την διακοπή του πρωταθλήματος και παρουσιάζουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο απ’ ότι μέχρι την 11η Αγωνιστική. Όλα αυτά όμως μπορούν να μείνουν εκεί και να… χαρακτηριστούν απλώς μία κακή παρένθεση στην φετινή πορεία του Παναιτωλικού. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει ο Τίτορμος να δείξει τις… ορέξεις του κόντρα στον Πανιώνιο!

Είναι αλήθεια ότι δύσκολα κάποιος θα πίστευε πως ο Παναιτωλικός στην 13η Αγωνιστική του πρωταθλήματος θα βρισκόταν στο +7 (πλέον) από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο Τίτορμος είχε πάρει μία διαφορά ασφαλείας 9 πόντων στις προηγούμενες αγωνιστικές, που του έδινε τα περιθώρια να στραβοπατήσει όχι μία, αλλά δύο και τρεις φορές.

Ωστόσο, επειδή ο στόχος του Παναιτωλικού είναι η γρήγορη παραμονή, πρέπει τα στραβοπατήματα να τελειώσουν εδώ. Ο Μάκης Χάβος δεν έχει πολλά περιθώρια να δουλέψει την ομάδα, καθώς υπάρχει και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο (την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου). Πρέπει όμως με κάποιο τρόπο να επαναφέρει την ηρεμία και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, ώστε να επιστρέψει στις επιτυχίες η ομάδα του κόντρα στον Πανιώνιο. Ο «ιστορικός» είναι δύσκολη και… περίεργη ομάδα. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου κάνει την ζημιά και αυτό πρέπει να είναι απαραιτήτως γνωστό σε όλους στον Παναιτωλικό.

Το θέμα είναι πως με τις δύο ήττες σε Ξάνθη και Τρίπολη, ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε πολύ κακός αγωνιστικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Δεν είναι οι ήττες που ανησυχούν. Είναι η εμφάνιση. Με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο στην Ξάνθη, οι παίκτες του Χάβου ήταν αγνώριστοι και δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν. Το θετικό βέβαια είναι ότι ο Παναιτωλικός δεν έδωσε βαθμούς σε κάποιους ανταγωνιστές του, αλλά σε ομάδες που δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν. Και μάλιστα, μέσα σε 2 αγωνιστικές που οι ουραγοί δεν πήραν περισσότερους από 3 βαθμούς. Άρα, μιλάμε για 2 ήττες που δεν επηρέασαν και τόσο βαθμολογικά την ομάδα.

Ωστόσο, μία… τρίτη ήττα με τον Πανιώνιο θα είναι διπλά (ίσως και τριπλά) καταστροφική. Γιατί οι «κυανέρυθροι» είναι ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο με τον Παναιτωλικό. Και ομάδες με τον ίδιο στόχο επιβάλλεται να χάνουν στο Αγρίνιο. Στον Παναιτωλικό το ξέρουν αυτό και έχοντας ως βάρος τις δύο συνεχόμενες κακές εμφανίσεις, το πιο πιθανό είναι να αγωνιστούν με άγχος. Το παιχνίδι την επόμενη Δευτέρα (9 Δεκεμβρίου) χρειάζεται πολύ υπομονή και φυσικά την ανάλογη στήριξη από τον κόσμο. Και η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το ματς ο Παναιτωλικός θα δείξει τον χαρακτήρα του. Εάν ο Τίτορμος ξεπεράσει τα προβλήματά του, τότε θα αποδείξει ότι φέτος πολύ δύσκολα θα χάσει τον στόχο του. Από την άλλη, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε θα χρειαστούν εντατικά… μαθήματα ψυχολογίας!

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά βεβαίως ότι ο Παναιτωλικός του 2010-2011 μέχρι και τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2010 είχε πραγματοποιήσει μία ικανοποιητική πορεία στον πρώτο γύρο του τότε πρωταθλήματος. Ωστόσο οι δύο συνεχόμενες ήττες (και τότε) εκτός έδρας με Πανιώνιο (1-0) και Τρίπολη (1-0), άλλαξαν την ψυχολογία της ομάδας και έβγαλαν στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα. Το ζήτημα τότε ήταν πως ουδέποτε ο Παναιτωλικός αντέδρασε. Ουδέποτε έδειξε χαρακτήρα. Αντιθέτως ήταν ακόμη χειρότερος στη συνέχεια και απώλεσε το… πλεονέκτημα που είχε με τα δύο παιχνίδια λιγότερα, καθώς ηττήθηκε τόσο από τον Λεβαδειακό, όσο και από την Δόξα Δράμας.

Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι τεστ χαρακτήρα. Τεστ που σε μεγάλο βαθμό μπορεί να κρίνει τι άλλο μπορεί να περιμένουμε από τον Παναιτωλικό τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Οι παίκτες του Χάβου πρέπει να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και να εμφανιστούν σοβαροί, ώστε να μετατρέψουν τις δύο ήττες σε Ξάνθη και Τρίπολη σε μια κακή παρένθεση. Αν μπορέσουν μέχρι το τέλος (4 αγώνες ακόμη) του πρώτου γύρου να πάρουν 7-10 βαθμούς, τότε ο στόχος της παραμονής έρχεται ακόμη πιο κοντά. Με τα «αν» όμως ποτέ δεν γράφτηκε ιστορία…

Για να κλείνουμε, η πίστη στην ομάδα δεν έχει χαθεί. Η συντριπτική πλειοψηφία των Αγρινιωτών πιστεύει ότι οι παίκτες του Χάβου θα αντιδράσουν σωστά και θα φέρουν τα αποτελέσματα που πρέπει στους επόμενους αγώνες.

Κωνσταντίνος Φλωρόπουλος
Κωνσταντίνος Φλωρόπουλοςhttps://agriniovoice.gr
Γεννήθηκα στο Αγρίνιο στις 29 Νοεμβρίου 1989. Επέλεξα να σπουδάσω σε Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, στο ΚΑΡ του Sport-fm. Το 2011 ίδρυσα το agriniovoice.gr. Από το 2005 υπήρξα εργαζόμενος στην Εφημερίδα «Αναγγελία» μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Έκτοτε έγινα ο Εκδότης της Εφημερίδας. Είμαι επίσης διαχειριστής στο croc.gr.
spot_img

Διαβάστε επίσης: