Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα έως την Παρασκευή

0
431

Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37-38°C

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα έως την Παρασκευή 7 Ιουλίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37-38°C, τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές. Η μικρή ενίσχυση του μελτεμιού το Σάββατο 8 Ιουλίου θα συμβάλει στην πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών κατά 1 έως 2°C.

Η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council κατηγοριοποιεί επιχειρησιακά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες για 6 μεγάλες Ελληνικές πόλεις.

Σύμφωνα με την εν λόγω κατηγοριοποίηση, την Παρασκευή 7 Ιουλίου αναμένονται θερμοκρασιακές συνθήκες Κατηγορίας 2 για τις πόλεις των Αθηνών και της Λάρισας. Προβλέπονται, λοιπόν, κίνδυνοι για την υγεία λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις και μέτρα.

Στις εικόνες 1 και 2 παρουσιάζονται οι χάρτες της νέας μας υπηρεσίας για την Πέμπτη 06/07 και την Παρασκευή 07/07.

Το σύνολο των προγνώσεων για την κατηγοριοποίηση υψηλών θερμοκρασιών παρουσιάζεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://meteo.gr/heatwave.cfm.

Εικόνα 1. Χάρτης κατηγοριοποίησης υψηλών θερμοκρασιών για την Πέμπτη 06/07
Εικόνα 1. Χάρτης κατηγοριοποίησης υψηλών θερμοκρασιών για την Πέμπτη 06/07
Εικόνα 2. Χάρτης κατηγοριοποίησης υψηλών θερμοκρασιών για την Παρασκευή 07/07

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.