«Ιστορίες του κυρίου Κόυνερ» του Μπρεχτ στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου

Σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου- Πατρών – Την Παρασκευή 20/10 η παράσταση

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου-Πατρών συνεργάζονται για 17η συνεχή χρονιά και παρουσιάζουν την παράσταση «Ιστορίες του κυρίου Κόυνερ» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου (21:15) στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. Η παράσταση επιλέχτηκε και συμμετείχε στην 17η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Φοιτητικού Θεάτρου του Δη.Πε.Θε. Σερρών. Είσοδος ελεύθερη.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα
Κοστούμια: η ομάδα
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης
Ζωντανή μουσική: Βασίλης Γκιτάκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Βιτσέντζου

Παίζουν: Ταρσηζία Αγγελάρη, Κωνσταντίνος Αγιασώτης, Ιάκωβος Αποστόλου, Βασίλης Γκιτάκος, Νίκη Ζαχαριάδη, Νεφέλη Ίσαρη, Παναγιώτης Καλογερόπουλος, Σοφία Καραχάλιου, Αποστόλης Κίτσιος, Στέλλα Λαδάκη, Άννα Λεντούδη, Βάνα Μακρά, Γιώργος Μουσμουλίδης, Νίκη Μπερερή, Κατιάννα Ντελοπούλου, Μαρία Παπαγεωργάκη, Δήμητρα Τσουμάνη, Ιωάννα – Μαρία Φαρμάκη, Φωτεινή Φράκου, Βασίλης Ψάλτης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Οι «Ιστορίες του κυρίου Κόυνερ» άρχισαν να γράφονται το 1927 και τελείωσαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄50, λίγο πριν από το θάνατο του Μπρεχτ. Είναι μικρά, αλλά λαμπρά δείγματα πεζού λόγου που αποτυπώνουν πυκνά την κοινωνική κριτική του Μπρεχτ, αλλά και την ηθική του διδαχή. Ο ήρωάς τους είναι πολυσήμαντος: το όνομά του (Keuner) πλησιάζει υπαινικτικά τη λέξη Keiner (κανένας).

Δραματοποιήσαμε τα πεζά του Μπρεχτ τα οποία δείχνουν τη συμπεριφορά του ατόμου, του κ. Κόυνερ, απέναντι σε φαινόμενα της καθημερινής ζωής και τις αντιδράσεις του απέναντι σε καθιερωμένες καταστάσεις. Φέρνουμε στη σκηνή έναν κόσμο σε κίνηση ακολουθώντας τον κ. Κόυνερ ο οποίος τοποθετείται, από τη μια ιστορία στην άλλη, μέσα σε μια διαφορετική κατάσταση.

Ιστορία της ομάδας

Το 2006 ξεκίνησε, με πρωτοβουλία των φοιτητών, η δράση της θεατρικής μας ομάδας. Με την πολύτιμη βοήθεια του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου καταφέραμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας και πλέον μπορούμε να στηριχτούμε σε μια συνεργασία που αντέχει στο χρόνο. Η υποστήριξη του Δη.Πε.Θε. και της πόλης του Αγρινίου κάθε χρόνο μεγαλώνει και αυτό μας δίνει κίνητρο να προχωράμε ένα βήμα παρακάτω. Αγαπήσαμε ακόμα περισσότερο το θέατρο, εξερευνήσαμε κείμενα Ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας και ανεβάσαμε τις παραστάσεις:

«Έρως Ανίκατε» (2007), «Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα» (2008), «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ (2009), «Μόλις χώρισα» του Βασίλη Μυριανθόπουλου (2010), «H Mεγάλη Παντομίμα» του Ντάριο Φο (2011), «Η Φάρμα των Ζώων» του Τζώρτζ Όργουελ (2012), «Εσωτερικαί Ειδήσεις» του Μάριου Ποντίκα (2013), «Ο Ρινόκερος» του Ευγένιου Ιονέσκο (2014), «Μονόπρακτα» του Άντον Τσέχωφ (2015), «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ (2016), «Άμλετ ο Β’» του Σαμ Μπόμπρικ (2017), «Μπόμποκ» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (2018), «Κυριακάτικος Περίπατος» του Ζωρζ Μισέλ (2019),«DEADLINE», βασισμένο στο έργο «οι Αριθμημένοι» του Ελίας Κανέττι (2020), μικρού μήκους ταινία με τίτλο: «10 Απρίλη 1826» βασισμένη στο έργο του Νικόλαου Κασομούλη «Ενθυμήματα Στρατιωτικά της Επαναστάσεως Των Ελλήνων 1821-1833» (2021), «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Ι. Καμπανέλλη (2022).

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος