Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Η Σταρακά σε Αβόρανη, Περιστέρι, Καινούργιο, Παναιτώλιο και Παντάνασσα (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Συνέχισε τις προεκλογικές επαφές της η κα. Σταρακά

Τις περιοδείες της εν όψει Αυτοδιοικητικών Εκλογών συνέχισε το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου 2019 η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου και Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά.

Το Σάββατο 18 Μαΐου βρέθηκε σε Αβόρανη, Περιστέρι και Καινούργιο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Για να έχει μέλλον το Αγρίνιο συνολικά πρέπει να πάψει η απαξίωση και η εγκατάλειψη των χωριών μας».

Η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου, συνοδευόμενη από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς», συνομίλησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα των περιοχών τους, ενώ παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιό της και τις δεσμεύσεις της.

Την Κυριακή 19 Μαΐου επισκέφτηκε το Παναιτώλιο και την Παντάνασσα, τονίζοντας: «Στο επίκεντρο της πολιτικής μας η ανάπτυξη της παραλίμνιας περιοχής». Υπογράμμισε δε ότι: «Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν ανέλαβε καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας. Η Τριχωνίδα μπορεί να γίνει πόλος τουριστικής ανάπτυξης για το Δήμος μας, με την δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας. Επενδύουμε στη Λίμνη και το Οικοσύστημα τοποθετώντας την Τριχωνίδα στη κορυφή των προορισμών στην Ελλάδα».

Περιοδεία σε τοπικές επιχειρήσεις και στη Λαϊκή Αγορά

Το Σάββατο 18 Μαΐου, η κα. Σταρακά περιόδευσε επίσης στην Λαϊκή Αγορά (οδός Δελφών) και συνομίλησε με πολλούς παραγωγούς και εμπόρους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και ειδικότερα για ζητήματα που αφορούν αδειοδοτήσεις, τη χωροθέτηση πάγκων, την καθαριότητα των χώρων και τη συλλογή απορριμμάτων, την κατάληψη χώρων από μη αδειοδοτημένους κ.λπ.

Στη συνέχεια, με υποψηφίους του Συνδυασμού της, επισκέφτηκε επιχειρήσεις της οδού Καρπενησίου και συνομίλησε με τους πολίτες και τους καταστηματάρχες. «Οι πολίτες θέλουν λύσεις στην καθημερινότητά τους αλλά, κυρίως, θέλουν ανθρώπους να νοιάζονται. Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε κάθε ημέρα μέσα στην κοινωνία και δέσμευσή μας είναι πως και μετά τις εκλογές ως νέα δημοτική αρχή θα είμαστε ανοικτοί στην κοινωνία και τους πολίτες», δήλωσε μεταξύ άλλων η Χριστίνα Σταρακά.

«Το Αγρίνιο δικαιούται Μουσείο αντάξιο του μεγέθους και της Ιστορίας του»

Σε μήνυμά της για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η κα. Σταρακά ανέφερε:

«Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, σήμερα 18 Μαΐου, αναδεικνύει, δυστυχώς, το μεγάλο κενό για την πόλη του Αγρινίου, η οποία στερείται ενός σύγχρονου χώρου στον οποίο θα μπορούσε να αναδειχθεί η Ιστορία και ο Πολιτισμός της ευρύτερης περιοχής.

Η υστέρηση αυτή γίνεται ακόμη πιο αισθητή από το γεγονός ότι τα εμβληματικά κτίρια της πόλης, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την πορεία της στον χρόνο, όχι μόνο δεν έχουν αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση αυτή αλλά έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους, με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Αντί αυτά τα ιστορικά και γεμάτα μνήμες κτίρια να είναι προνόμιο για την πόλη και να συμβάλουν στην ταυτότητά της, έχουν καταστεί μια μαύρη τρύπα στον αστικό ιστό.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή στην θητεία της δεν ανέλαβε καμία σοβαρή πρωτοβουλία ούτε για την δημιουργία μουσείου αντάξιου της ιστορίας και του μεγέθους του Αγρινίου ούτε για την ίδια την αξιοποίηση των κτιρίων, φανερώνοντας την ανικανότητά της να διαχειριστεί ένα ακόμη κρίσιμο θέμα για την περιοχή.

Ο Συνδυασμός «Αγρίνιο Μπορείς» έχει στις προτεραιότητές του την δημιουργία ενός διαχρονικού μουσείου, αξιοποιώντας τα εγκαταλειμμένα ιστορικά κτίρια της πόλης τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, μέσα από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Παράλληλα, στο πρόγραμμα και στο σχεδιασμό του Συνδυασμού είναι η δημιουργία μουσείου Καπνού, ενός ζωντανού μουσείου όπου θα ακολουθηθούν όλες οι καλές πρακτικές σύγχρονων παρόμοιων μουσείων με διαδραστικές και εικονικές εφαρμογές».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: