Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αιτωλοακαρνανία το Σάββατο – Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας

Κοινοποίηση

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αχαΐα και Ηλεία

Πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας και για το Σάββατο 7 Αυγούστου, καθώς εντάσσονται στο επίπεδο «4» (πορτοκαλί) του Χάρτη Πρόβλεψης της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία εντάσσεται στο επίπεδο «3» (κίτρινο). Με έγγραφο της προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ζητάει να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους και να προβούν σε άμεση ενημέρωση των αρμοδίων, προκειμένου ν’ αντιμετωπισθούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση πυρκαγιών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr) όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Εν τω μεταξύ, έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Αιτωλοακαρνανίας, συγκάλεσε την Παρασκευή 6 Αυγούστου η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά, με αντικείμενο την ετοιμότητα των φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Συζητήθηκε ο συντονισμός υπηρεσιών και φορέων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και των επαγόμενων συνεπειών αυτών.

Η κα. Σαλμά έθεσε τους εξής άξονες:

  • Την ανάγκη να προχωρήσουν όλοι οι φορείς σε αναστολή όλων των εργασιών των οδηγών και χειριστών μηχανημάτων έργου αρμοδιότητας τους και να τους θέσουν σε 24ωρη επιφυλακή.
  • Την ανάγκη της διαρκούς επικοινωνίας των υπηρεσιών μεταξύ τους.
  • Την αυξημένη ετοιμότητα κυρίως των Προέδρων των Τ.Κ. και των ομάδων πυρασφάλειας τους , ώστε να ενεργοποιούν το προσωπικό και τα μέσα τους άμεσα.
  • Την διαδικασία οργανωμένης απομάκρυνσης του πληθυσμού και την μεγάλη προσοχή και συντονισμό που απαιτεί αυτό το εγχείρημα.
  • Την μέγιστη προσοχή που θα πρέπει να επιδείξουμε για τις κατασκηνώσεις που υπάρχουν στο νομό.
  • Την ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης των εθελοντικών ομάδων και την συνεργασία τους με τους Δήμους.

«Η χώρα μας βιώνει πολύ δύσκολες μέρες. Οφείλουμε όλοι να βρισκόμαστε σε διαρκή επιφυλακή και συντονισμό, ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οποιοδήποτε ενδεχόμενο πυρκαγιάς στην περιοχή μας» σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι πρώτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και έπειτα, η προστασία του φυσικού και οικιστικού τοπίου.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλ/νίας Νικολόπουλος Νίκος, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κωνσταντίνος Λύρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλετράς και Καραπάνος και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Κιρκινέζος. Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμου, κ. Παπαθανασόπουλος, η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου, κ. Καπέρδα, η εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπακτίας κ. Καζανά, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμφιλοχίας, κ. Χούτας, ο Αστυνομικός Δ/ντής Αιτωλίας κ. Νικολάου, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Δ/ντής Ακαρνανίας κ. Σπυρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου κ. Ταφιάδης, ο Διοικητής Π.Υ. Μεσολογγίου κ. Στούμπος, ο εκπρόσωπος του Δ/ντή Δασών Αιτ/νίας κ. Δημητριάδης, ο Προϊστάμενος Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Αιτωλ/νίας κ. Μασίκας, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Υγείας Π.Ε. Αιτωλ/νίας κ. Χαϊδής, η διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας κ. Φιλιπποπούλου, η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου, κ.ά.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: