Υπογραφές για το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στη Βόνιτσα

Υπογράφτηκε η σύμβαση

Καταφύγιο τουριστικών σκαφών αποκτά η Βόνιτσα, υποδομή που αναμένεται συμβάλει στην ενίσχυση του θαλασσίου τουρισμού. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3,7 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ. Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2022, έπεσαν οι υπογραφές στη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Με την εργολαβία ολοκληρώνονται οι λιμενικές και χερσαίες υποδομές του καταφυγίου με έργα, όπως επέκταση παραλιακού κρηπιδώματος, κατασκευή ράμπας, επισκευή κυματοθραύστη, μόνιμα αγκυροβόλια σκαφών, βυθοκορήσεις κ.α, ενώ κατασκευάζονται κτίρια διοίκησης, διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος και εγκαθίστανται ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση σκαφών.

Εκτιμάται, ότι το έργο θα συμβάλει σε αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, αλλά και σε τόνωση της τοπικής οικονομίας. Το δίκτυο λιμενικών εγκαταστάσεων που διαμορφώνεται, με κέντρο τη μαρίνα της Λευκάδας και συμπληρωμένο με μια σειρά από μικρότερες οργανωμένες λιμενικές εγκαταστάσεις, μπορεί ν’ αποτελέσει έναν ολοκληρωμένο πόλο παροχής σύγχρονων υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στα σκάφη αναψυχής.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες