Υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου

Πάνω από 638.000 ευρώ για το έργο

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας θα προχωρήσει ο Δήμος Αγρινίου, μετά τις υπογραφές που έβαλε ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου στη σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 638.480 ευρώ, με χρηματοδότηση απ’ το ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020. Οι υπογραφές «έπεσαν» την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, παρουσία φυσικά του προέδρου του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Τσιχριτζή.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην αναβάθμιση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του κελύφους (αδιαφανών και διαφανών δομικών στοιχείων) και των τεχνικών συστημάτων (θέρμανσης – κλιματισμού – αερισμού και φωτισμού) του κτιρίου. Οι παρεμβάσεις θ’ αναβαθμίσουν το κτίριο από λειτουργικής άποψης και θα συντελέσουν:

  • Στην εξοικονόμηση ενέργειας των χώρων του κτιρίου.
  • Στην αύξηση λειτουργικότητας και την εξασφάλιση συνθηκών άνεσης.
  • Στην αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου.
  • Στην αξιοποίηση του κτιρίου για προσφορά στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

«Προχωρούμε σ’ ένα συνολικό σχέδιο παρεμβάσεων που συμβάλλουν στη δραστική μείωση της ενεργειακής δαπάνης των δημοσίων κτιρίων, ώστε να λειτουργούν με τη μικρότερη δυνατή ενεργειακή κατανάλωση. Σε συνεργασία με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου αναβαθμίζουμε το κτίριο προς όφελος των εργαζόμενων, των παραγωγικών φορέων και των επισκεπτών», σχολίασε ο Δήμαρχος.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος