Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Υπεγράφη η σύμβαση για «Ανάπλαση – Ανακατασκευή περιμετρικών οδών Πάρκου»

Κοινοποίηση

simvasi-anaplasi-odon

Υπεγράφη την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού και του αναδόχου εργολάβου, η σύμβαση για την «Ανάπλαση – Ανακατασκευή περιμετρικών οδών Πάρκου». Ο προϋπολογισμός του έργου το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ είναι 3.000.000 € (1.565.771,57 με την έκπτωση) και η προθεσμία ολοκλήρωσής του είναι 18 μήνες.

Με το έργο αυτό θα γίνουν εργασίες οδοποιίας στις οδούς περιμετρικά του Πάρκου Αγρινίου, καθώς και άλλες εργασίες ανάπλασης γειτονικών κοινόχρηστων χώρων.

Αναλυτικά προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

  • Εργασίες οδοποιΐας στις οδούς γύρω από το Πάρκο (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου, Καζαντζάκη, Σαμώτη και Ξενοπούλου) με κατασκευή νέων πεζοδρομίων, διαμόρφωση δύο λωρίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων με νέα άσφαλτο, πλήρης ηλεκτροφωτισμός, φρεάτια ομβρίων και σήμανση.
  • Στις οδούς Σαμώτη και Καζαντζάκη θα κατασκευαστεί νέο δίκτυο αποχέτευσης και νέος αγωγός ύδρευσης με τα αντίστοιχα φρεάτια. Επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου θα δημιουργηθούν 29 θέσεις στάθμευσης, και οι θέσεις που δεσμεύονται για ΤΑΞΙ θα μεταφερθούν απέναντι από το Πάρκο.
  • Εργασίες διαμόρφωσης του κόμβου της Ελευθερίου Βενιζέλου όπου υπάρχουν φανάρια, με τη διαμόρφωση 3 λωρίδων κυκλοφορίας για την ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων. Η παρέμβαση αυτή φτάνει μέχρι τον ήδη διαμορφωμένο κόμβο επί της οδού Εργάνης.
  • Εργασίες στην υπάρχουσα πλατεία απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο, με την ολοκλήρωση του σιντριβανιού και των μηχανισμών νερού.
  • Δημιουργία χώρου SKATE έναντι του γηπέδου του Παναιτωλικού εμβαδού 559 μ2 περίπου, πλήρως ηλεκτροφωτισμένο.
  • Δημιουργία χώρου πρασίνου συνολικού εμβαδού 587 μ2 σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Υπηρεσίας Πρασίνου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την φύτευση δένδρων, θάμνων, χλοοτάπητα, βραχόκηπο και πλήρες σύστημα αυτόματου ποτίσματος.
  • Σημειώνεται εδώ ότι σε μεγάλο τμήμα των πεζοδρομίων στις οδούς γύρω από το Πάρκο θα φυτευτούν δένδρα και σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Ακόμα στα πεζοδρόμια προβλέπεται η δημιουργία ραμπών και κατάλληλη όδευση για ΑΜΕΑ, με πλάκες διαφορετικής υφής σύμφωνα με τις οδηγίες σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε τα εξής:

«Πρόκειται για ένα έργο καθοριστικής σημασίας, το οποίο σε συνδυασμό με την ανάπλαση του πάρκου και τη διάνοιξη οδών και κοινοχρήστων χώρων στην περιοχή γύρω από το γήπεδο του Παναιτωλικού, ενοποιεί ουσιαστικά μια πολύ μεγάλη έκταση, 150 στρεμμάτων στον αστικό ιστό της πόλης, με κοινόχρηστους χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης, αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προσφέροντας νέες δυνατότητες ανάπτυξης».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: