Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Αγρίνιο: Λαμπρή μουσικοχορευτική εκδήλωση από τη ΓΕΑ (ΦΩΤΟ)

Ζεστό χειροκρότημα, συγκίνηση και θαυμασμός στην εκδήλωση

Κοινοποίηση

Το ζεστό χειροκρότημα, η συγκίνηση και ο θαυμασμός κυριάρχησαν στη λαμπρή μουσικοχορευτική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ), στο Παπαστράτειο Μέγαρο, την Κυριακή 28 Απριλίου 2024. «Στο Διάβα της Εγνατίας οδού» ήταν ο τίτλος του αξεπέραστου μουσικοχορευτικού οδοιπορικού σε περιοχές σταθμούς της, όπου ο Ελληνισμός εξακολουθεί να έχει μια συνεχή και αδιατάρακτη παρουσία για πολλούς αιώνες.

Εμβληματικές περιοχές όπως η Θεσπρωτία, τα Γιάννενα, το Μέτσοβο, η Κοζάνη, η Θεσσαλονίκη, ο Έβρος και τέλος η Κωνσταντινούπολη, ορθώνουν το ανάστημά τους μέσα από τα μουσικοχορευτικά δρώμενα της παράστασης σκορπίζοντας περηφάνια και θαυμασμό στους θεατές. Ο Ελληνισμός εξακολουθεί να μας εμπνέει και να μας κάνει πιο δυνατούς, αποτελώντας παράλληλα το μεγάλο μας πλεονέκτημα για να πορευτούμε στη συνέχεια αντάξια σαν λαός με τις ιστορικές μας καταβολές και τις παρακαταθήκες των πρόγονων μας.

Αυτό εξάλλου ήταν και το μήνυμα του χαιρετισμού του Έφορου του Λαογραφικού Ομίλου της (ΓΕΑ) Δημοσθένη Καπώνη στην έναρξη της παράστασης, υπογραμμίζοντας επιπλέον την προσπάθεια που καταβάλλεται εκ μέρους του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ προς αυτή την κατεύθυνση.

Η παράσταση ξεκίνησε μέσα από την αφήγηση του καταξιωμένου ραδιοφωνικού παραγωγού της ΕΡΑ Ιωαννίνων και ερευνητή δασκάλου παραδοσιακών χορών, Παναγιώτη Τζόκα.

Η παραδοσιακή ορχήστρα SibeMORIA και η Βασιλική Καμζέλα στο τραγούδι συνέβαλλαν τα μέγιστα στη συνολική ανάπτυξη της παράστασης κερδίζοντας πολλά και ζεστά χειροκροτήματα.

Τους χορούς της παράστασης απέδωσαν με μεγάλη δεξιοτεχνία και απαράμιλλο επαγγελματισμό χορεύτριες και χορευτές του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου του Γιώργου Τσελίκα.

Τα έντονα συναισθήματα και οι επιμέρους εκφράσεις των θεατών της παράστασης επιβράβευσαν με τον καλύτερο τρόπο όλους τους συντελεστές της που δεν παρέλειψαν να τους επαινούν και να τους ευχαριστούν στο τέλος της.

Το «ευχαριστώ» της ΓΕΑ

Η Εφορία του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, για τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης, με ανακοίνωσή της ευχαριστεί πολύ όλους τους συντελεστές, ενώ ιδιαίτερα ευχαριστεί τους στυλοβάτες της, δηλαδή τον χοροδιδάσκαλο Γ. Τσελίκα, ο οποίος εκτός από τη διδασκαλία των χορών είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης μαζί με τις χορεύτριες και τους χορευτές του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ που έλαβαν μέρος. Μεγάλες ευχαριστίες απευθύνει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την ουσιαστική της βοήθεια.

Μεταξύ των παραβρισκόμενων στην εκδήλωση ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, Εντεταλμένη σε θέματα ισότητας και άρσης κοινωνικών ανισοτήτων, Αμαλία Βούλγαρη, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Ανδρέας Σκαρτσάρης.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Περιεχόμενα άρθρου

Διαβάστε επίσης: