Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Υπεγράφη η σύμβαση για το Μουσείο Λιμένος Αιτωλικού

Κοινοποίηση

Συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ το έργο

Σε υλοποίηση του προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 και του έργου MUSE στο οποίο εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Μεσολογγίου (συνολικού ύψους 360.000 ευρώ), υπεγράφη από το Δήμαρχο Νικόλαο Καραπάνο η σύμβαση κατασκευής του έργου Μουσείο Λιμένος Αιτωλικού.

Το υπό κατασκευή Μουσείο είναι ένα από τα 41 έργα που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση στις δυο χώρες.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που πρόκειται να κατασκευασθούν στην θέση «Εξέδρα» Αιτωλικού, πρόκειται να στεγάσουν την δραστηριότητα ενός λειτουργικού και βιωματικού μουσείου, συνδυασμένου με την τοπική ναυτική και αλιευτική παράδοση, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, το περιβάλλον και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της πόλης του Αιτωλικού.

Για την λειτουργία του Μουσείου Λιμένος Αιτωλικού, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τοπικούς φορείς προκειμένου να διατυπωθούν οι σχετικές προτάσεις.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: