Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Η ΟΑΣΑ τίμησε τον αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσο Βλάχο (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Πλήθος κόσμου τίμησε την Κυριακή (24/9) τον αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσο Βλάχο στον τόπο θυσίας του στην Κυψέλη, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας. Παρευρέθηκαν επίσης το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, ταξικά σωματεία και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία των απλήρωτων καπνοπαραγωγών της Μακρυνείας, αφού και ο ίδιος ο Μ.Βλάχος σκοτώθηκε σε συλλαλητήριο καπνοπαραγωγών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του χρονικού του αγώνα των καπνοπαραγωγών το 1962 από το μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αμφιλοχίας Δήμου Διαμάντω. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Μακρυνείας Βασίλη Θεοδωρόπουλο που μίλησε εκ μέρους των απλήρωτων καπνοπαραγωγών. Οι καπνοπαραγωγοί τόνισαν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούν.

Στη συνέχεια έγινε η κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της ΟΑΣ Σπύρο Κοτοπούλη, ο οποίος τόνισε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί δίκαιης ανάπτυξης και η έξοδο από τα μνημόνια δεν αφορούν τους μικρομεσαίους αγρότες, αλλά την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και την θωράκιση της ανταγωνιστικότητας τους.

Ο κ. Κοτοπούλης ανάφερε ότι το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού της ΟΑΣ δίνεται στις 28 του μήνα στην ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι στις 11.00 το πρωί όπου θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας από Αντιπροσωπεία της ΟΑΣ και Αγροτικών Συλλόγων του Νομού για απλήρωτα προγράμματα βιολογικής κτηνοτροφίας από το 2012.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου η Ομοσπονδία θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί από το Εργατικό Αγρινίου στην πλατεία στο σιντριβάνι και ώρα 10.30.

Τέλος ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας Παράρτημα Αγρινίου, ενώ στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε κλείσιμο του δρόμου και συμβολικά οι καπνοπαραγωγοί έβαλαν φωτιά σε καπνό.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: