Κάποιοι συγκεντρώνονται ακόμη και κατά ομάδες σε πλατείες που δεν «βλέπουν» δρόμο

Την ίδια στιγμή που οι ειδικοί επιμένουν να φωνάζουν «Μένουμε σπίτι», η μη ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος στο Αγρίνιο, αλλά και γενικότερα την Αιτωλοακαρνανία, έχει ως αποτέλεσμα τον εφησυχασμό αρκετών.

Η κυκλοφορία στους δρόμους του Αγρινίου έχει ενταθεί αρκετά τις τελευταίες ώρες και ημέρες, ενώ δεκάδες είναι τα πρόστιμα που πέφτουν καθημερινά από την Αστυνομία. Αυτό βέβαια δεν φαίνεται να πτοεί κάποιους, οι οποίοι συγκεντρώνονται ακόμη και κατά ομάδες σε πλατείες που δεν «βλέπουν» δρόμο. Αρκετοί συγκεντρώνονται βέβαια και στα πολλά στενά που διαθέτει η πόλη, μειώνοντας την πιθανότητα να εντοπιστούν από τις περιπολίες των Αστυνομικών.

Αντίστοιχα φαινόμενα αναφέρονται δε και σε χωριά της γύρω περιοχής.

Το πιο ανήσυχο απ’ όλα είναι ότι αυτό το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί την περίοδο του Πάσχα, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα, αφού αρκετοί είναι αυτοί που δεν πείθονται για την αυστηρή τήρηση των μέτρων μέχρι και τις 27 Απριλίου και… κάνουν του κεφαλιού τους. Οι προειδοποιήσεις για το Πάσχα και την αποφυγή συγχρωτισμού, πάντως, είναι σαφείς…

Φαίνεται δε πως το πλαφόν που συζητιέται στα SMS και το περιορισμένο χρονικό όριο των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων είναι μονόδρομος, για να περιοριστούν όλοι εκείνοι που προσπαθούν να «ξεγελάσουν» το σύστημα.

Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη

Πρέπει να ξεκαθαριστεί πως η εξάπλωση της νόσου ΔΕΝ έχει σταματήσει. Και η μη ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν υπάρχει κρούσμα στο Αγρίνιο ή το Νομό γενικότερα. Οι ειδικοί, άλλωστε, φωνάζουν για να μην χαλαρώσει ο κόσμος και ζητούν υπομονή κι επιμονή για να φτάσουμε στην άρση των μέτρων.

Την Τρίτη το απόγευμα, γι’ ακόμη μία φορά, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε απευθυνόμενους σε όλους τους πολίτες της χώρας: «Πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στα μέτρα. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη».

Συζήτηση για σταδιακή άρση των μέτρων ΜΕΤΑ τις 27 Απριλίου

Τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει τα τελευταία 24ωρα περί χαλάρωσης των μέτρων στη χώρα μας σχολίασαν την Τρίτη (7/4) το απόγευμα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Και οι δύο επιχείρησαν να επαναφέρουν την τάξη και την ηρεμία, συνιστώντας στους πολίτες να παραμείνουν προσηλωμένοι στον στόχο αυστηρής τήρησης των μέτρων μέχρι τις 27 Απριλίου.

«Η άρση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ. Η Αυστρία και η Δανία συζητούν άρση μέτρων, την στιγμή που στην Ιαπωνία η κατάσταση είναι άσχημη. Να μην εφησυχάσουμε με την εξέλιξη στην χώρα μας, να προσέξουμε για να μην ανατραπούμε», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιόδρας για να συμπληρώσει ο κ. Χαρδαλιάς: «Ακούγονται σενάρια αποκλιμάκωσης των μέτρων. Μέχρι τις 27 Απριλίου δεν θα υπάρξει ΚΑΜΙΑ χαλάρωση. Στη συνέχεια και υπό προϋποθέσεις θα ξεκινήσει συζήτηση για το πότε θα υπάρξει η όποια αποκλιμάκωση». Ο υφυπουργός τόνισε ότι η όποια συζήτηση για την άρση των μέτρων θα γίνει με τη συμβουλή των ειδικών επιστημόνων, ενώ επανέλαβε γι’ ακόμη μία φορά ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό.

«Οποιαδήποτε συζήτηση ή διάφορες δικαιολογίες για τη μετακίνηση εκείνες τις μέρες είναι στάση ανεύθυνη» σχολίασε δεικτικά και υπογράμμισε: «Αντιλαμβάνομαι την πίεση και τη διάθεση του Πάσχα κάποιων να μετακινηθούν, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι. Μπορεί να οδηγηθούμε μέρες πίσω» είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ