Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ημερίδες eTwinning για εκπαιδευτικούς σε Αγρίνιο και Ναύπακτο

Κοινοποίηση

Ημερίδες eTwinning στο 5ο Λύκειο Αγρινίου και στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

Ημερίδες eTwinning για εκπαιδευτικούς Α’ Βαθμιας και Β’ Βαθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, στο 5ο ΓΕΛ Αγρινίου (09:00 – 11:00) και στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου (12:00 – 14:00).

Το eTwinning (www.etwinning.gr) – Η Κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης – είναι μια σφύζουσα κοινότητα εκπαιδευτικών από όλη την Ευρώπη, όπου τα μέλη της μπορούν να συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες, από συζητήσεις με συναδέλφους μέχρι την υλοποίηση συνεργατικών έργων, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ποικίλες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης τόσο μέσω διαδικτύου όσο και διά ζώσης.

Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης. Περισσότερα από 500.000 εκπαιδευτικοί σε 190.000 σχολεία έχουν εγγραφεί σε αυτό. Η καρδιά του eTwinning έγκειται σε μια πολυσύνθετη ψηφιακή πλατφόρμα, προσβάσιμη στο www.etwinning.net και διαθέσιμη σε 28 γλώσσες.

Το eTwinning προσφέρει μεγάλη υποστήριξη στους χρήστες του. Σε καθεμία από τις συμμετέχουσες χώρες (38 προς το παρόν) μια Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) προωθεί τη δράση, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση στους τελικούς χρήστες και διοργανώνει πλήθος δραστηριοτήτων σε εθνικό επίπεδο. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπεύθυνος για τον συντονισμό του eTwinning είναι η Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΚΥΥ) υπό τη διοίκηση του European Schoolnet, μιας κοινοπραξίας 31 Υπουργείων Παιδείας.

To eTwinning αποτελεί το μοναδικό εργαλείο για εξεύρεση συνεργατών για όλα τα Erasmus+ έργα και εξελίσσεται σε μια πολύ ισχυρή πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ των σχολείων, υποστηρίζοντας όλων των ειδών προγραμμάτων σχολικής συνεργασίας και κινητικότητας.

Η ΕΥΥ eTwinning, στο πλαίσιο των workshops που έχει προγραμματίσει για το 2018 σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες – workshops.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, μπείτε στους συνδέσμους, στις πιο κάτω προσκλήσεις.

Οι δύο προσκλήσεις:

Πρόσκληση σχετικά με την ημερίδα για αρχάριους στο Αγρίνιο – 31/03/2018 στις 09:00 το πρωί.

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning και ο πρεσβευτής του eTwinning για τη Δυτική Ελλάδα, Γιώργος Γιωτόπουλος, προσκαλούν αρχάριους και λιγότερο έμπειρους εκπαιδευτικούς στην ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «eTwinning – Η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης», το Σάββατο στις 31 Μαρτίου 2018 και ώρα 09:00 π.μ., στο 5ο ΓΕΛ Αγρινίου. Μετά το τέλος της εισήγησης θα λάβει χώρα workshop εγγραφής στην πλατφόρμα live.etwinning.net. Σε όσους/όσες το παρακολουθήσουν θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο για να δηλώσετε απευθείας συμμετοχή:
http://www.etwinning.gr/2011/events/reservations.php?id=1115

Πρόσκληση σχετικά με την ημερίδα για αρχάριους στη Ναύπακτο – 31/03/2018 στις 12:00 το μεσημέρι.

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning και ο πρεσβευτής του eTwinning για τη Δυτική Ελλάδα, Γιώργος Γιωτόπουλος, προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: «eTwinning – Η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης», το Σάββατο στις 31 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00, στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου. Μετά το τέλος της εισήγησης θα λάβει χώρα workshop εγγραφής στην πλατφόρμα live.etwinning.net. Σε όσους/όσες το παρακολουθήσουν θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο για να δηλώσετε απευθείας συμμετοχή:
http://www.etwinning.gr/2011/events/reservations.php?id=1118

Υπεύθυνος διοργάνωσης workshop: Γιωτόπουλος Γεώργιος (ggiotop[at]sch.gr, ggiotop[at]gmail.com), Πρεσβευτής Δυτικής Ελλάδας.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: