Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Η κωμωδία «Ξε…μένουμε Σπίτι» από το «Ανοιχτό Θέατρο» Αγρινίου

Κοινοποίηση

Στόχος το έργο ν’ ανέβει στο τέλος του επόμενου μήνα

Το «Ανοιχτό Θέατρο» Αγρινίου ετοιμάζει τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ξε…μένουμε Σπίτι», μία κωμωδία καταστάσεων, που ο κάθε θεατής θα βρει ένα δικό του στιγμιότυπο ζωής να παίζεται επί σκηνής. Οι πρόβες έχουν ξεκινήσει με στόχο το έργο ν’ ανέβει στο τέλος του επόμενου μήνα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Βρισκόμαστε στις μέρες τις πρώτης καραντίνας, του σωτηρίου έτους… 2020 όταν όλοι μας προσπαθούσαμε να «προφυλαχτούμε» από τον αόρατο εχθρό που μας απειλούσε!

Η οικογένεια του Σταμάτη και της Αλίκης, ζει με το δικό της τρόπο την πρωτόγνωρη κατάσταση, προσπαθώντας… να επιβιώσει. Όλα είναι δύσκολα, ώσπου από το πουθενά και απροσκάλεστα καταφθάνει η πεθερά του Σταμάτη, η χήρα Αντιγόνη, με απώτερο σκοπό να εξοβελίσει τον γαμπρό και να αναλάβει τα ηνία στην οικογένεια.

Οι παρεμβάσεις στα υπόλοιπα μέλη είναι καθημερινές, ώσπου από το διπλανό διαμέρισμα έρχεται ο Μιχάλης, για να γιορτάσει με την οικογένεια τα γενέθλιά του, γιατί βαρέθηκε τη μοναξιά του.

Η γνωριμία του με την Αντιγόνη, είναι επεισοδιακή αλλά και οι δύο τους το βλέπουν σαν μοναδική ευκαιρία. Η μεν Αντιγόνη να ελέγχει εκ του ασφαλούς και από δίπλα την οικογένεια, ο δε Μιχάλης να έχει παρέα στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.

Έτσι, εν αγνοία των άλλων οργανώνουν κορωνο-αρραβώνες και κορωνο-γάμο και θα πρέπει να συγκατοικήσουν όλοι μαζί, γιατί η κόρη του Μιχάλη έρχεται οικογενειακώς από το Βέλγιο και θα πρέπει να μείνει στο σπίτι του. Οι παρεξηγήσεις τώρα είναι σε καθημερινή βάση και η οικογένεια οδηγείται σε αδιέξοδο καθώς οι μέρες τις καραντίνας περνούν αργά και βασανιστικά και όλοι αισθάνονται σα φυλακισμένοι. Η λύση έρχεται την τελευταία μέρα της καραντίνας, όταν ο Σταμάτης θέλησε να αγοράσει μια εφημερίδα και φτάνει στο σπίτι με ντελίβερι…

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί με τη σειρά εμφάνισης:

Σταμάτης: Αριστοτέλης Χατζηδέλιος
Αλίκη: Γεωργία Τριανταφύλλου
Αντιγόνη: Κατερίνα Κουτσικάκη
Άντυ: Φανή Κούστα
Τζίμης: Γρηγόρης Χατζηδέλιος
Μιχάλης: Ανδρέας Μουντούρης
Ντελιβεράς: Θανάσης Παπασπύρου

Κείμενα-Σκηνοθεσία: Λάζαρος Τσόλκας
Σκηνικά-κοστούμια: Ομάδα ΑΝ.ΘΕ.Α.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: