«Υφαίνοντας νόημα»: Δωρεάν βιωματικό εργαστήρι από το Κέντρο Πρόληψης «Οδυσσέας»

Στις 4 και 5 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2023, o Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ–ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»-ΟΚΑΝΑ και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου, διοργανώνουν τρίωρο δωρεάν βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Υφαίνοντας νόημα». Θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Μαρτίου 2023.

Οι στόχοι του εδράζονται στην αναζήτηση, αποκάλυψη και συζήτηση ευχάριστων ή δυσάρεστων ανθρώπινων εμπειριών, όπως βιώθηκαν κι επέδρασαν στη ψυχή και το σώμα των συμμετεχόντων, αποτελώντας παράλληλα το «σκαλοπάτι» για τη βίωση μιας καινούριας εμπειρίας.

Οι συμμετέχουσες καλούνται να φέρουν μαζί τους ένα προσωπικό αντικείμενο συμβολικής αξίας, όπως ένα υφαντό, ένα κέντημα, ένα βραχιόλι, ένα ρούχο, ένα φυλαχτό, μία εικόνα και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο με ιδιαίτερο νόημα για τους ίδιους. Το συμβολικό αντικείμενο, αφού πρώτα παρουσιαστεί η ιστορία του ή η συναισθηματική του αξία από τις κατόχους του, οι ίδιες θ’ αποτυπώσουν, εικαστικά, όσα νιώθουν και σκέπτονται γι’ αυτό, καθώς αποτελεί μέρος του νοήματος και του νήματος της προσωπικής τους πορείας.

Με νήμα, λοιπόν, την «αφηγηματική» αυτή διάθεση, θα δοθεί η αφορμή για ξενάγηση σε εικαστικά έργα τέχνης στους αναφερόμενους χώρους που θα σταθούν ως έρεισμα για τη δημιουργία νέων σχεδιασμάτων, υφαίνοντας την αρχή της απεικόνισης των προσωπικών τους εμπειριών.

Συντονίστριες:

  • Ρωξάνη Γιάννου, Msc Ειδική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Τέχνης
  • Δρ. Μαρία Αθανασέκου, Ιστορικός Τέχνης

Ο στόχος βασίζεται στην ψυχική καταβύθιση και στην ανάδυση σκέψεων, συναισθημάτων και εμπειριών που σχετίζονται με ποικίλα βιώματα, ενώ επιδιώκεται η προσπάθεια επαναφοράς της καλής ανάμνησης, της επούλωσης κάθε τραύματος και απώλειας, μέσα από τη συμμετοχή και το «μοίρασμα» εμπειρίας , το οποίο απελευθερώνει και ανανεώνει το άτομο.

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται αφορά όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας είτε αυτές επιθυμούν να συμμετάσχουν ατομικά είτε στο πλαίσιο της δράσης συλλόγων. Ο αριθμός των συμμετεχουσών θα μπορούσε να κυμανθεί έως σαράντα (40) άτομα, τα οποία καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εκ των προτέρων.

Χώρος υλοποίησης:

  • Κέντρο Πρόληψης Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»-ΟΚΑΝΑ (Αίθουσα Εκπαίδευσης – 3ος όροφος – Φλώρας Καραπαπά 3 και Δημοτσελίου, Αγρίνιο, 26410 28770 και 55275), Σάββατο 4 Μαρτίου, 17:30-20:30.
  • Κτίριο Χρυσόγελου (Φρειδερίκου Κατάσου και Μιχαήλ Μακρή, Μεσολόγγι, τηλ. 2631022081), Κυριακή 5 Μαρτίου, 17:30-20:30.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κράτηση θέσεων: 2631022081, 10:00-13:30.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος