Η διακοπή θα βοηθήσει

Ο Γ. Τσιρώνης γράφει για την διακοπή που έρχεται και τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός πήρε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα στο ματς με τον ΟΦΗ, όμως η εμφάνισή του ήταν για μία ακόμη φορά κατώτερη των προσδοκιών, κάτι που παραδέχτηκε και ο Τραϊανός Δέλλας μετά τον αγώνα. Πρόβλημα συνοχής και συνδεσιμότητας των γραμμών του ήταν αυτό που χαρακτήρισε τα «καναρίνια» σε αυτό το ματς, στο οποίο η εκτελεστική δεινότητα του Μοράρ ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη και τους βαθμούς.

Η ποιότητα της ομάδας του Αγρινίου δεν φάνηκε σε καμία περίπτωση στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όπως άλλωστε και στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο. Το τσαμπουκαλίδικο και σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου, περιόρισε και προβλημάτισε τον Παναιτωλικό και τον οδήγησε σε πολλά λάθη και σε νευρικότητα που φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η παίκτες της μεσαίας γραμμής δυσκολεύονταν να βρουν τους επιθετικούς και κυρίως να τους βγάλουν με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, πριμοδοτώντας έτσι τις πιθανότητες των κρητικών για θετικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστική περίπτωση της νευρικότητας που υπήρχε η απόδοση του Σεμπάστιαν Έρικσον. Ενός ποιοτικού και σημαντικού παίκτη που υστέρησε σε αυτό το παιχνίδι και έκανε λάθη που δεν έχουν καμία σχέση με την κλάση του. Ευτυχώς αυτή τη φορά στη σύνθεση του Παναιτωλικού υπήρχε ο Μοράρ και εδώ φάνηκε πόσο έλειψε από την ομάδα στην πρεμιέρα.

Σίγουρα οι δυνατότητες είναι πολύ περισσότερες και αυτό τόνισε και ο προπονητής στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα. Απέδωσε στη νευρικότητα των παικτών αυτή την εικόνα και δήλωσε σίγουρος ότι αυτό είναι κάτι παροδικό και σιγά σιγά η ομάδα θα δείξει τον πραγματικό της εαυτό. Σημασία έχει ότι αυτή τη φορά δεν υπήρξαν βαθμολογικές απώλειες, κάτι που θα φόρτωνε με περισσότερο άγχος την ομάδα ενόψει της συνέχειας. Η απώλεια βαθμών για δεύτερο συνεχόμενο σερί εντός έδρας παιχνίδι θα ήταν ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Ευτυχώς έρχεται η διακοπή στο πρωτάθλημα που δίνει τη δυνατότητα να δουλευτούν στοιχεία του παιχνιδιού που χρήζουν βελτίωσης και αδυναμίες που έχουν επισημανθεί στα δύο πρώτα επίσημα ματς. Η απόκτηση της απαιτούμενης συνοχής και το να βγάζει η ομάδα αυτοματισμούς δουλεμένους στην προπόνηση, είναι ένα ζητούμενο που πρέπει να τύχει της ανάλογης προσοχής. Μην ξεχνάμε επίσης πως σε αυτή την διακοπή θα δοθεί η δυνατότητα της ενσωμάτωσης στο γενικότερο πλάνο των τελευταίων προσθηκών στο έμψυχο υλικό, του Καμαρά και του Λουσέρο. Δύο παικτών που η απόκτησή τους έγινε ακριβώς για την βελτίωση των όποιων αδυναμιών υπάρχουν.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η διακοπή θα λειτουργήσει θετικά και θα δώσει το χρόνο να βελτιωθούν πολλά στην ομάδα. Το σίγουρο είναι πως δυνατότητες υπάρχουν αρκεί να βρεθεί ο τρόπος αυτές να φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Οι τελευταίες προσθήκες είναι σημαντικές και αφορούν θέσεις όπου χρειάζονταν ενίσχυση. Ο μεν Αλχασάν Καμαρά φαίνεται πως το έχει το γκολ και σίγουρα χρειάζεται άλλη μία αξιόπιστη λύση στη γραμμή κρούσης εκτός του Μοράρ. Ο δε Λουσέρο έχει και την ποιότητα και την εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να βοηθήσει τα μέγιστα στην μεσαία γραμμή. Αγωνίζεται και στα άκρα και στον άξονα και αποτελεί μία επιπλέον αξιόπιστη όσο και σημαντική λύση στον χώρο αυτό. Μόλις ενσωματωθούν στην ομάδα και αυτοί και αφομοιώσουν τη φιλοσοφία και τον τρόπο δουλειάς, όσο και τα ζητούμενα που υπάρχουν, σίγουρα θα βοηθήσουν.

Στο επόμενο παιχνίδι που είναι στην Ξάνθη, στόχος είναι η ομάδα να δείξει καλύτερο πρόσωπο και μέσα από αυτή την εικόνα να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Υ.Γ. Όλα τα λεφτά το πανό που σήκωσαν οι οργανωμένοι στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και πρόβαλαν μέσω αυτού έναν από τους λόγους για τον οποίο είναι περήφανοι όλοι οι Παναιτωλικοί για την ομάδα τους. Ο Παναιτωλικός είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ και πρεσβεύει την υγεία και τον ορθολογισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος