Η Αρετή Κετιμέ στο Μουσείο Άλατος με τη μουσική παράσταση «Τα Κλέφτικα»

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου

Στο Μουσείο Άλατος στην Τουρλίδα Μεσολογγίου θα βρεθεί η Αρετή Κετιμέ και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιουλίου, στις 21:30. Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, σε συνεργασία με την «Διέξοδο», παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Τα Κλέφτικα». Πρόκειται για μία σειρά τραγουδιών που εγκωμιάζουν τη ζωή, τα κατορθώματα, τη νικηφόρα μάχη ή τον ένδοξο θάνατο.

Μολονότι αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα, εν τούτοις δεν περιλαμβάνουν ακριβή διήγηση ούτε προσήλωση σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Εδώ οι ήρωες, σε αντίθεση με τα ακριτικά, δεν έχουν υπερφυσικές ικανότητες και είναι απλοί θνητοί. Στα ολιγόστιχα λιτά, χωρίς εξηγήσεις και περιγραφές περιστατικών, κλέφτικα τραγούδια η μετάβαση από την μια εικόνα στην άλλη γίνεται γρήγορα. Σε όλα σχεδόν απαντάται ζωντανός διάλογος μεταξύ προσώπων, ενώ ενίοτε, όταν δεν υπάρχει δεύτερο πρόσωπο, ο δημιουργός εισάγει μια συμβατική εικόνα, όπως ένα πουλί με ανθρώπινη λαλιά προκειμένου να παραχθεί ο διάλογος.

Το μουσικό σύνολο απαρτίζεται από τους:

  • ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΑΚΟ: κλαρίνο
  • ΘΕΟΔΟΣΗ ΣΥΚΙΩΤΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΚΟ: λαούτο
  • ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΑΤΣΩΤΗ: κρουστά
  • ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥΛΙΟ: βιολί
  • σκηνοθεσία: ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ
  • videoart: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ
  • φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
  • ηχητική επιμέλεια: ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ
  • στις απαγγελίες των κειμένων ακούγονται οι φωνές της ΜΑΙΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗ και του ΗΛΙΑ ΚΑΡΕΛΛΑ.

Η παράσταση θα δοθεί με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ, μετά όμως από κράτηση θέσεως και παραλαβή προσκλήσεως προς αποφυγή συνωστισμού. Οι δωρεάν προσκλήσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας μέχρις εξαντλήσεως του προβλεπομένου ορίου των 150 θέσεων, στην υποδοχή του Μουσείου Άλατος από Τετάρτη έως και Κυριακή (11:00-18:00), καθώς και από τη γραμματεία του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» από Δευτέρα έως και Πέμπτη (10:00-12:00).

Θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τη covid-19 και η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες