Γιαμαρέλλου: «Κίνηση απελπισίας το lockdown»

«Για να γλιτώσουμε το lockdown, θα πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα» είπε η καθηγήτρια παθολογίας

«Δεν το θέλουμε το lockdown, είναι μια κίνηση απελπισίας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ελένη Γιαμαρέλλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και καθηγήτρια Παθολογίας. Όπως εξήγησε η κα. Γιαμαρέλλου, «για να γλιτώσουμε το lockdown, θα πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα». Αναφέρθηκε ακόμη και στα μη φαρμακευτικά μέτρα όπως είναι η χρήση μάσκας, τα οποία -όπως είπε- με τους εμβολιασμούς και την κόπωση ύστερα από δυο χρόνια τα έχουμε ξεχάσει.

Για τους εμβολιασμούς, η καθηγήτρια τόνισε ότι «θα πρέπει να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι και να κάνουν την τρίτη δόση όσοι έχουν εμβολιαστεί με τις δυο δόσεις». Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊώαννου εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε στα αυτά τα δύσκολα νούμερα που έχουμε σήμερα. 

Παράλληλα επανέλαβε την ανάγκη ν’ αυξηθεί η εμβολιαστιακή κάλυψη και να τηρούμε τα μέτρα όπως μάσκες και αποστάσεις, κρούοντας το «καμπανάκι» ότι θα έδχουμε πρόβλημα έαν δεν φερθούμε με σύνεση.

«Έαν σήμερα γινόταν lockdown για μια βδομάδα, δέκα ημέρες και μετά από δέκα ημέρες συμπεριφερόμασταν όπως σήμερα θα είχαμε κανένα αποτέλεσμα;», κατέληξε ο πρύτανης.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες