Ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου καταγγέλλει «μη αξιοκρατικές τοποθετήσεις Προϊσταμένων Υποδιεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και Τμήματος»

Για «μη αξιοκρατικές τοποθετήσεις Προϊσταμένων Υποδιεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και Τμήματος» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου και ζητάει από τον Διοικητή και τον Αν. Διοικητή του ΓΝ Αιτωλοακαρνανίας να ανακαλέσουν τις αποφάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Κατόπιν όχλησης προς τον Διοικητή του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας και τον Αν. Διοικητή της Ν.Μ. Μεσολογγίου από 13/02/2020 με επιστολή μας, για τις μη αξιοκρατικές αναθέσεις Προϊσταμένων στην Υποδιεύθυνση και σε Τμήμα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, δεν έχουμε λάβει απάντηση έως και σήμερα.

Συμμεριζόμενοι την κατάσταση με την πανδημία όλους αυτούς τους δύσκολους μήνες, δόθηκε «περίοδος χάρητος και σκέψης» στη Διοίκηση. Πλέον επειδή τα όρια έχουν εξαντληθεί, απαίτηση όλων είναι να αποκατασταθεί η αδικία στις τοποθετήσεις προϊσταμένων τόσο στην Υποδιεύθυνση όσο και σε Τμήμα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, όπου δεν εξέλαβαν υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων όπως ορίζουν οι νόμοι (Μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες, κλπ σύμφωνα με το Ν.3528/2007, Ν.4369/16 και πλέον με το άρθρο 45 του Ν.4674/2020) και αντί αυτού με μη αξιοκρατικά κριτήρια έγιναν ρουσφετολογικές τοποθετήσεις.

Καταγγέλλουμε τις συγκεκριμένες αποφάσεις του Διοικητή και του Αν. Διοικητή και απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα.

Σύμφωνα με τη Νομοθεσία οι όποιες κρίσεις και τοποθετήσεις του προσωπικού σε θέσεις ευθύνης, να γίνονται με όσα ορίζει ο νομός, δηλαδή από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, Συμβούλια Επιλογής. Έως τη λειτουργία των ανωτέρω οργάνων τα οποία εδώ και χρόνια δε λειτουργούν εσκεμμένα για ευνόητους λόγους και προκειμένου να σταματήσει η μεροληπτική αντιμετώπιση των υπάλληλων και οι μη αξιοκρατικές επιλογές, στις όποιες κατ’ ανάθεση τοποθετήσεις, να λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπάλληλων.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ