Γεραπετρίτης για self tests: «Θα πάμε κατά πάσα βεβαιότητα μέσω των σούπερ μάρκετ»

«Η Ελλάδα βγαίνει από τον κάβο της πανδημίας με πολύ καλούς οιωνούς»

Για διάθεση των self tests μέσω των σούπερ μάρκετ μίλησε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Max FM 93,4» της Πάτρας, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Γεραπετρίτης δεσμεύτηκε ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η επάρκεια των self tests σε όλες τις φαρμακαποθήκες της χώρας και είπε: «Θα πάμε κατά πάσα βεβαιότητα μέσω των σούπερ μάρκετ, που έχουν την υποδομή, θα παραλαμβάνονται από τα σούπερ μάρκετ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και σε ένα stand το οποίο θα δημιουργηθεί σε αυτά».

Ερωτηθείς για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, ο υπουργός απάντησε ότι «με προσοχή θα πρέπει να πάμε σε περαιτέρω ανοίγματα, αυτή τη στιγμή καταγράφεται σημαντική μείωση σε ό,τι αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σημαντική μείωση της θετικότητας. Με προσοχή θα πρέπει να πορευτούμε σε σταδιακά ανοίγματα και σε ό,τι αφορά το κομμάτι του ωραρίου (…) σταδιακώς κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αισθάνομαι ότι θα πρέπει να σταματήσει τελείως το περιορισμένο ωράριο. Ο σκοπός του ωραρίου είναι περισσότερο να αποτρέψουμε τη διασκέδαση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ντόμινο».

Αντιθέτως, «αυτή τη στιγμή με τις ενδείξεις που έχουμε, δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος μεγάλων απαγορεύσεων. Βεβαίως θα πρέπει να έχουμε στο βάθος του μυαλού μας ότι ο ιός δεν έχει παρέλθει, τα μέτρα φύλαξης θα πρέπει πάντοτε να είναι στο επίκεντρο».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες