Γεωργαντάς: «Δεν χρειάζεται lockdown – Το 75% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο»

«Στους εμβολιασμούς πρώτης δόσης την Παρασκευή θα περάσουμε τα 7 εκατομμύρια» είπε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Πάμε εξαιρετικά. Στους εμβολιασμούς πρώτης δόσης την Παρασκευή θα περάσουμε τα 7 εκατομμύρια», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς -όπως είπε- κάθε μέρα μπαίνουν 20-25.000 καινούργιοι πολίτες και κλείνουν ραντεβού. Για την τρίτη αναμνηστική δόση, είπε ότι περάσαμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασθέντες και χθες μόνο έκλεισαν τον ραντεβού τους 125.000 για την τρίτη δόση, ενώ προχθες ήταν 150.000.

Δικαιούχοι, επανέλαβε ο Υφυπουργός, είναι όσοι έχουν κλείσει το 6μηνο και είναι 2,8 εκατομμύρια. Από αυτούς έχουν εμβολιαστεί ένα εκατομμύριο και έχουν κλείσει το ραντεβού τους περίπου 850.000, δηλαδή ένα ποσοστό 65%. Σε λίγες ημέρες εκτίμησε ότι θα έχουμε φτάσει στους δικαιούχους. «Χθες έγιναν συνολικά 80.000 εμβολιασμοί και φτάνουμε τον αριθμο των 100.000 που γινόταν το Μάιο», πρόσθεσε. 

Για τους ανεμβολίαστους που πάνε για την πρώτη δόση, δήλωσε πως είναι νεότερης ηλικίας ή παραγωγικές ηλικίες. «Δυστύχως είναι μικρότερη σε σχέση με αυτούς η συμμετοχή των μεγαλύτερων ηλικιών». Είναι περίπου 570.000 που είναι άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι κατά βάση αυτοί που βρίσκονται στα νοσοκομεία, εξήγησε επισημαίνοντας ότι το 90% που βρίσκεται στις μονάδες μέσα είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι άνω των 60 ετών.

Τα κίνητρα λειτούργησαν στις νέες ηλικίες, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβένρηση, συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει, καθώς το 75% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. «Το lockdown δίνει προσωρινή ανάσα στο σύστημα υγείας αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με τον εμβολιασμό».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος