Τις προβολές της συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Αγρινίου, με την ταινία «Φύλακας αδερφός». Η προβολή θα γίνει την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 (21:30), στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις». Πρόκειται για Τουρκικό δράμα τιμημένο με το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) στο τμήμα Πανόραμα της Μπερλινάλε.
Ο Γιουσούφ και ο καλύτερος του φίλος Μέμο είναι Κούρδοι μαθητές σε απομονωμένο τουρκικό δημοτικό σχολείο της Ανατολίας. Όταν ο Μέμο αρρωσταίνει μυστηριωδώς, ο Γιουσούφ πασχίζει να πείσει τους δασκάλους του για την κρισιμότητα της κατάστασης του.
Σκηνοθεσία: Φερίτ Καραχάν
Πρωταγωνιστούν: Σαμέτ Γιλντίζ, Εκίν Κος, Μαχίρ Ιπέκ
Τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ. Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, στις 21:30. Είσοδος ελεύθερη για άνεργους, πολύτεκνους, μαθητές, φοιτητές και ΑμεΑ.