«Φεύγω» στο Δη.Πε.Θε. από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

Η θεατρική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Παπαγιάννη, «ανεβάζει» για πρώτη φορά μια μαγική δημιουργία του ιδίου, περιλαμβάνοντας όλες τις μορφές τις τέχνης. Το φετινό τους θέμα είναι τα όνειρα των παιδιών προσφυγών. Η παράσταση «Φεύγω» γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου (21:00), στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο.

Τα δελτία προτεραιότητας ελεύθερης εισόδου θα διανέμονται μέχρι εξαντλήσεως του περιορισμένου αριθμού θέσεων τις ημέρες των παραστάσεων, 19:00 έως 21:00, στο ταμείο του Δη.Πε.Θε..

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια καινούργια σκηνική σύνθεση του Κωνσταντίνου Παπαγιάννη. Μέσα σε ένα καινούργιο – σύγχρονο σύμπαν που τα πάντα γύρω μας βράζουν, ο σκηνοθέτης αποτυπώνει πραγματικές μαρτυρίες νεαρών προσφύγων. Καταφέρνει να αναμείξει διάφορες κουλτούρες και λαούς με τρόπο διακριτικό. 12 αληθινοί μονόλογοι παίρνουν μέρος σε αυτήν την μουσικο-θεατρική παράσταση. Μέσα από φοβισμένα πρόσωπα, σκηνές φριχτού πολέμου , εικόνες αιματοχυσίας και χιλιάδες στειρεμένα αδηφάγα βλέμματα, 20 έφηβοι – ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, θρησκείας- χρησιμοποιούν το όπλο της σύγχρονης τέχνης που περιλαμβάνει χορό, θέατρο, κινηματογράφο, τραγούδι για να καταλάβουμε την ζωή αυτών των μικρών ανθρώπων. Μπορούν όμως τα όνειρα τους να γίνουν πραγματικότητα;

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Η έμπνευση συνήθως έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις. Όλα ξεκίνησαν μέσα από μια φρικτή εικόνα ενός μικρού πρόσφυγα που πάλευε για να επιβιώσει. Οι μονόλογοι που καλούνται να αποτυπώσουν οι έφηβοι είναι βαθιά ριζωμένοι σε αληθινές ιστορίες. Με γνώμονα την σύγχρονη τέχνη έδωσα την ευκαιρία στους συμμαθητές μου να πειραματιστούμε, να γνωρίσουμε νέες ιδέες και να «ταξιδέψουμε». Μέσα σ’ αυτές τις μαρτυρίες , βρήκαμε τελικά πολλά κομμάτια από τον εαυτό μας. Τα συναρμολογήσαμε και τα παρουσιάζουμε σαν ένα πολύχρωμο παζλ. Η παράσταση ευελπιστεί να αποτελέσει μια ουσιαστική και διαφωτιστική φωνή αξιοποιώντας τον κόσμο των παιδιών με όρους επίκαιρους και ρεαλιστικούς. Τους ευχαριστώ όλους γι’ αυτό το υπέροχο πέρασμα – ταξίδι, ευχαριστώ κι εσάς για την παρουσία σας. Με εκτίμηση, Κωνσταντίνος Παπαγιάννης.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γεώργιος Παπασπύρου, 6985126559-6942225912.

Συντελεστές Παράστασης:

Συντονιστής: Κωνσταντίνος Παπαγιάννης.
Σύλληψη ιδέας – σκηνοθεσία – σκηνικά – μουσική επιμέλεια – σχεδιασμός φωτισμών: Κωνσταντίνος Παπαγιάννης.
Κείμενα: Ευθυμία Μηλιώνη – Κωνσταντίνος Παπαγιάννης.
Κουστούμια – Graphic Design: Γιώργος Παπασπύρου.
Hair Styling: Έφη Μηλιώνη.
Μακιγιάζ: Νάνσυ Γρίβα.
Φωτισμοί: Στέφανος Μπέστιας.
Ηχοληψία: Παναγιώτης Αυγέρης.
Φωτογραφίες: Αντώνης Χαμαλέτσος.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ:

Αποστολοπούλου Άννα, Νάκα Μυρτώ, Αυγέρη Ελισάβετ, Ντόβα Ελευθερία, Θεοφίλη Ραφαέλα, Παπαγιάννης Κωνσταντίνος, Καραγιάννη Μελίνα, Λαγοπάτης Χρήστος, Πρέτζα Βάγια, Λανάρας Γεράσιμος, Σαμαρά Χριστιάνα, Λαυράνου Μαίρη, Σιδέρη Αλεξάνδρα. Μπίρκου Αγγελική, Σκιαδάς Λουκάς, Τσέλιου Φαίδρα, Χριστίνα Τσέλιου, Μάρθα Συσοβίτη, Τσόλκα Μαρία.

Βοηθοί σκηνικών – οργάνωσης:

Λαγοπάτη Ζένια, Καψάλης Θοδωρής, Μπίρκου Νεφέλη, Αθηνά Σαγώνα, Ζόχιος Κωστής, Θάνος Φραγκόπουλος, Άγγελος Σκόνδρας, Σίλια Παπαγιάννη.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος