Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Φαρμάκης: «Μοχλός ανάπτυξης για όλη τη Δυτική Στερεά Ελλάδα ο δρόμος Αγρίνιο – Καρπενήσι»

«Είναι αναγνωρισμένη η αξία του έργου για τις διασυνδεδεμένες μεταφορές» είπε ο Περιφερειάρχης

Κοινοποίηση

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας μελέτης που αφορά την προτεινόμενη χάραξη για τον οδικό άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι παρευρέθηκε στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Παρακολούθησε την πρόταση της ομάδας εργασίας που προέκυψε έπειτα από συλλογή στοιχείων μελετών και κατασκευών του έργου.

Ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο οδικός άξονας Αγρίνιο – Καρπενήσι αποτελεί αναγκαιότητα, καθώς θα συνδέει το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας με τον ανατολικό άξονα της χώρας. «Πρόκειται για μια οδική σύνδεση που αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για όλη τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν από το 1997 αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκό Δικτύου Μεταφορών, που σημαίνει ότι είναι αναγνωρισμένη η αξία του για τις διασυνδεδεμένες μεταφορές, ιδιαίτερα το μέρος που περιλαμβάνει και το Πλατυγιάλι».

Ο κ. Φαρμάκης συνεχάρη τα μέλη της ομάδας εργασίας για το πόρισμα που παρουσίασαν, τονίζοντας ότι «με σοβαρή τεκμηρίωση και ενότητα θα συνεχιστεί η διεκδίκηση έως ότου αυτός ο δρόμος αποτελέσει προτεραιότητα».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: