Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Φαρμάκης για Π. Κοντό: «Αποχαιρετούμε έναν μεγάλο Αιτωλοακαρνάνα, έναν μεγάλο Έλληνα»

Κοινοποίηση

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη για τον Αιτωλοακαρνάνα καθηγητή

Την λύπη του για την απώλεια του Παναγιώτη Κοντού εξέφρασε με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Ο κ. Φαρμάκης σημείωσε αναλυτικά: «Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε ένας μεγάλος δάσκαλος και ένας σπάνιος λάτρης της ελληνικής παιδείας και των ελληνικών γραμμάτων με πολύ σημαντική προσφορά στο πανελλήνιο, αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αιτωλοακαρνανία».

»Το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του, έχουν ήδη αποτυπωθεί με ανεξίτηλα γράμματα στην ελληνική εκπαίδευση. Ο αγώνας του για την αναβάθμιση των υποδομών της Πανεπιστημιούπολης του ΕΚΠΑ, αλλά και για αποκεντρωμένη ακαδημαϊκή γνώση με την προσπάθεια δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, αποτελούν πολύτιμες παρακαταθήκες. Αλλά και η δράση του για τον Κυπριακό Ελληνισμό και την ανάδειξη του αγώνα του Κυπριακού Λαού, συνιστά ένα μοναδικό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας».

»Αποχαιρετούμε με θλίψη και συγκίνηση έναν μεγάλο Αιτωλοακαρνάνα, έναν μεγάλο Έλληνα, που σε όλη του τη ζωή μετέτρεπε τη γνώση σε φως και αγάπη για όλους».

»Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: