Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Έρχεται προκήρυξη για πρόσληψη 6.000 γιατρών και 4.000 νοσηλευτών

Κοινοποίηση

Γεωργιάδης: «Το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων στο ΕΣΥ από την ίδρυσή του»

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να βγει στον «αέρα» η προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για προσλήψεις στο ΕΣΥ. Με την προκήρυξη θ’ ανοίξουν 6.000 θέσεις ιατρών και 4.000 θέσεις νοσηλευτών, κάνοντάς το «το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων στο ΕΣΥ από την ίδρυσή του», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ελλείψεις των γιατρών δεν είναι οριζόντιες. Άλλες είναι οι ελλείψεις στη Θεσσαλονίκη, άλλη έλλειψη στην Αθήνα, άλλη έλλειψη στην Κρήτη. Υπάρχουν Νοσοκομεία που δεν έχουν καθόλου ελλείψεις. Υπάρχουν Νοσοκομεία που έχουν και πληθώρα. Δεν είναι όμοια η κατανομή».

Για τις εξαγγελίες του περί 50.000 δωρεάν απογευματινών χειρουργείων, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε: «Θα δώσουμε το δικαίωμα στις κλινικές του ΕΣΥ, υπό όρους και προϋποθέσεις, εάν κρίνουν ότι μπορούν και θέλουν, να οργανώσουν τα απογευματινά χειρουργεία επ’ αμοιβή και μετά θα έρθουμε και θα αγοράσουμε και εμείς, όχι μόνο εμείς, θα αγοράσει ο κόσμος που θα πηγαίνει να τα χρησιμοποιεί, αλλά θα αγοράσουμε κι εμείς 50.000 χειρουργεία για να τα παράσχουμε δωρεάν σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη αναμονή, ώστε να καθαρίσουμε τη λίστα» και συμπλήρωσε:

«Στην Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων που είναι ήδη στον αέρα από την 1η Φεβρουαρίου θα παρακολουθείται η εξέλιξη των χειρουργείων και πρόκειται να εμπλουτιστεί».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: