Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Ερώτηση Καραγκούνη για την παύση εργασιών στο έργο Άκτιο-Αμβρακία

Κοινοποίηση

karagkounis

Ερώτηση κατέθεσε τη Δευτέρα (18/5) ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γεώργιο Σταθάκη, αναφορικά με το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει στο έργο Άκτιο- Αμβρακία με τις εργασίες να έχουν παγώσει και 200 περίπου εργαζομένους να οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Το έργο ξεκίνησε το 2010 με σκοπό να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί ο οδικός άξονας στην κυκλοφορία το 2013. Δύο χρόνια μετά, τα εργοτάξια παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα να οδηγούνται 200 περίπου εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σε οικονομικό αδιέξοδο.

Σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπιρτζή, στις 7/5/2015, οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν για τη λύση του ζητήματος από την κυβέρνηση αφορούν λύσεις που σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη είναι «ανέφικτες και χρονοβόρες». Δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης δε, και λαμβάνοντας υπόψη ότι, και οι τέσσερις εργολαβίες ανήκουν στον ίδιο ανάδοχο, ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής ρωτά τον Υπουργό σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί «προκειμένου να πληρωθούν άμεσα ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο έργο».

kammenos5

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: