Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης ακτών στη Δυτική Ελλάδα

Κοινοποίηση

Κύριος στόχος η προστασία από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος

Σημαντικά έργα που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών ξεκινούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κύριο στόχο την προστασία από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Τα έργα περιλαμβάνουν περιοχές στους Δήμους Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας, στην Αχαΐα, καθώς και στην περιοχή Όχθια Παλαίρου στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας. Θα υλοποιηθούν μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 15 εκ. ευρώ δημόσιας δαπάνης.

Τα έργα αναμένεται να παρέχουν σημαντική προστασία στις παραλιακές περιοχές, ενισχύοντας τις υποδομές και προστατεύοντας τις περιουσίες των πολιτών από τις δυνάμεις της φύσης.

Η δράση, σύμφωνα με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, αφορά σε έργα για την προστασία από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, δηλαδή έργα προστασίας ακτογραμμής, όπως για παράδειγμα τεχνητή φυτοκάλυψη κατά μήκος των ακτογραμμών, θωράκιση με φυσικούς ογκολίθους, τεχνητή αναπλήρωση ακτής, κυματοθραύστες, εγκατάσταση πυθμενικών προβόλων, άρση επεμβάσεων σε ποταμούς, κ.α.

Σε ό,τι αφορά στα έργα στην περιοχή Όχθια Παλαίρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, πρόκειται να υλοποιηθούν ολοκληρωμένες και κατάλληλες τεχνικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των πρανών στην, εντός οικισμού, παράκτια περιοχή.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: