Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο

«Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, μετά από πρόσκληση της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου, σύσκεψη με θέμα: «Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα στο Δήμο Μεσολογγίου, ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο». Έγινε διεξοδική συζήτηση, η οποία αφορούσε το περιεχόμενο των ΑΠΕ, την απουσία χωροταξικού σχεδιασμού σε όλη τη χώρα και δη στην περιοχή, καθώς και την πλήρη ανυπαρξία της διαβούλευσης που έπρεπε να είχε προηγηθεί με κοινωνικούς φορείς και αυτοδιοίκηση, σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο.

Συναποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  • Η νομική στήριξη των αιτημάτων και η αποστολή των αντιρρήσεων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
  • Η κατάθεση αιτήματος προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να θέσει το θέμα άμεσα προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης.
  • Να υπάρξει ενημέρωση και απόφαση των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής του Αρακύνθου (Αγίου Θωμά, Ευηνοχωρίου, Αγίου Γεωργίου, Ρετσίνων, Μουσούρων, Ελληνικών, Κουδουνίου).
  • Να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κι ενημέρωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά.

Αποφασίστηκαν επίσης:

  • Το Σάββατο 5 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος, στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου, στις 10:30, ενημέρωση των πολιτών και συλλογή υπογραφών.
  • Τη Κυριακή 6 Ιουνίου, συμβολική κινητοποίηση στις 11:30, στο Μοναστήρι του Αγίου Συμεώνος
  • Συνέντευξη τύπου και διεύρυνση της επιτροπής του αγώνα.

Ποιοι συμμετείχαν

Παρευρέθηκαν οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων Μπιλάλης Μιχάλης, Σκαρμούτσος Παντελής, Κοτσόργιος Δημήτρης και μέλη της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση». Επίσης η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή καθώς και μέλη του Συμβουλίου, το μέλος του Δ.Σ. ΤΕΕ Αιτωλ/νιας Καλαβρουζιώτης Δημήτρης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Σπυρόπουλος Βασίλης, ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου Κατσούλης Παναγιώτης, η πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριανταφύλλου Μαρία, μέλη του Συλλόγου Πανηγυριστών «Αη Συμιός», μέλη του Συλλόγου «ΛΙΑΡΟΣ», ο Πρόεδρος της «Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων Ελευθέρων Πολιορκημένων» Μακρής Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νεοχωρίου Παπαδάτος Ναπολέων, το μέλος του Δ.Σ. του Ορειβατικού Συλλόγου Τσερεμέγκλης Ανδρέας και μέλη του Messolonghi by Locals.

«Οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και ΤΩΡΑ είναι η στιγμή!» σημείωσε σχετικά η Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος