Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Επιθεώρηση Σπίρτζη στην Ολυμπία Οδό και στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Πάτρα

Κοινοποίηση

«Στόχος είναι να φτάσει το τρένο στην Πάτρα το 2019», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου τα έργα στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Πάτρα και στη συνέχεια τα οδικά έργα της Ολυμπίας Οδού, προκειμένου να επιθεωρήσει την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών.

Ο υπουργός μετέβη αρχικά στην υπό κατασκευή σιδηροδρομική σήραγγα του Μελισσίου στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη και αμέσως μετά, στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό Ξυλοκάστρου: «Ξεκινώ με το σιδηρόδρομο, που εμείς, τον έχουμε ιεραρχήσει πολύ ψηλά στα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν  στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης. Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Δέδε, ο υπουργός ενημερώθηκε  για την πορεία των έργων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνο Βούρδα και ανακοίνωσε, ότι  αποδίδεται σε κυκλοφορία η νέα σιδηροδρομική γραμμή με σύγχρονη σηματοδότηση στα τέλη του 2017. Πρόκειται για το τμήμα Κιάτο – Αίγιο (Ροδοδάφνη) μήκους 72 χιλιομέτρων. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ακόμη, ότι μέσα στο 2017, θα δημοπρατηθούν και τα έργα ηλεκτροκίνησης της γραμμής.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη, ότι μέσα στον τρέχοντα χρόνο θα υπογραφεί η σύμβαση που περιλαμβάνει τα έργα υποδομής της γραμμής στο υποτμήμα Ψαθόπυργος – Μποζαϊτικα Πάτρα, ενώ υπογράμμισε ότι έχει παρέλθει η εποχή που τα έργα ταλάνιζαν την κοινωνία και τους πολίτες.

Στη συνέχεια ο κ. Σπίρτζης επισκέφθηκε τα οδικά έργα της Ολυμπίας Οδού και συγκεκριμένα τη σήραγγα Παναγοπούλας. Ο Υπουργός ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου, το οποίο προχωράει με δυναμικούς ρυθμούς ενώ σημείωσε σχετικά: «Θα είμαστε σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Τα έργα που υπολείπονται με την υπερπροσπάθεια που γίνεται από όλους τους συντελεστές μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Μαρτίου».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: