Το χρονοδιάγραμμα για το επίδομα θέρμανσης

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις επιδοτήσεις και τα εισοδηματικά κριτήρια

Έως και τις 10 Δεκεμβρίου αναμένονται οι προκαταβολές στα νοικοκυριά που έλαβαν και πέρσι το επίδομα θέρμανσης. Οι νέοι δικαιούχοι θα πληρωθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ οι πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης -σε περίπου 1,3 εκατ. νοικοκυριά- αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Απριλίου. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θ’ ανοίξει μέσα στο Νοέμβριο, προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Η Υπουργική Απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί εντός των ημερών δίνοντας τη δυνατότητα στην ΑΑΔΕ ν’ ανοίξει την πλατφόρμα MyΘέρμανση για υποβολή αιτήσεων εντός Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, έως την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αλλά και τους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης.

Πληρωμές προκαταβολών έως τις 10 Δεκεμβρίου για τους παλαιούς δικαιούχους

Πρόκειται για όσους έλαβαν και πέρσι επίδομα θέρμανσης. Θα λάβουν ως προκαταβολή το ποσό που εισέπραξαν πέρυσι έως τις 10 Δεκεμβρίου εφόσον έως τις 30 Νοεμβρίου 2022 υποβάλουν αίτηση και έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης. Η διαφορά που προκύπτει μεταξύ του περσινού επιδόματος σε σχέση με το φετινό επίδομα το οποίο είναι αυξημένο θα γίνει σε δεύτερη φάση.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος