Έκτακτο επίδομα στο τέλος του χρόνου, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός

Φαίνεται πως «κλειδώνει» η νέα επιταγή ακρίβειας

Όλα δείχνουν ότι θα δοθεί τελικά η νέα επιταγή ακρίβειας στα τέλη του έτους, με την πρώτη επιβεβαίωση να δίνει προ ημερών ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, το επίδομα αναμένεται να δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Το οικονομικό επιτελείο, σε καθημερινή βάση, εξετάζει τα δημοσιονομικά δεδομένα, προκειμένου να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.

Το ποσό πιθανότατα θα πλησιάζει τα ποσά που δόθηκαν πέρσι τα Χριστούγεννα. Πέρσι είχε δοθεί επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ σε πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, 174.000 δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, καθώς και σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες. Επίσης, 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση και 735.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ είχαν λάβει αυξημένο επίδομα κατά 50%.

Για το ενδεχόμενο έξτρα παροχής στο τέλος του χρόνου μίλησε και ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος έκανε λόγο για «έκτακτο βοήθημα στο τέλος του χρόνου, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός». Για τη μείωση των τιμών είπε: «Θα τις ρίξει στον βαθμό που η ακρίβεια είναι προϊόν αισχροκέρδειας. Αν δουν και καταλάβουν ότι αυτού του είδους οι πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, τότε ναι. Οι διαδικασίες δούλεψαν, δουλεύουν και να είστε σίγουροι ότι η βούληση υπάρχει».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος